Zwangerschapsacne voorkomen

Zwangerschapsacne voorkomen

Een zwangerschap zorgt voor grote hormonale schommelingen in je lichaam en wanneer je normaal gesproken nog nooit of zelden last van acne hebt gehad krijg je ineens te maken met puistjes. En wanneer je zwanger bent wil je natuurlijk liever geen agressieve of schadelijke producten gebruiken die via je huid in je lichaam terecht kunnen komen. Er zijn echter wel een aantal dingen die je kunt doen en laten om zwangerschapsacne te voorkomen en in dit artikel zetten we er een paar op een rij.

Zwangerschapsacne voorkomen? Kies voor de natuurlijke oplossing

Laat de chemische en agressieve producten links liggen en stap over op natuurlijke remedies tegen acne zoals:

Een keer per week een lekker gezichtsmasker tegen zwangerschapsacne van groene klei is een echte aanrader wanneer je last hebt van een uitbraak van puistjes. Ook natuurlijke producten met tea tree olie, kokosolie of almondolie is een uitstekende manier om puistjes te lijf te gaan. Je kunt deze zelfs combineren wanneer pure tea tree olie je te sterk is. Wil je weten weke gezichtsmaskers echt helpen tegen acne dan vindt je die hier!

Houdt wel in je achterhoofd dat je huid of lichaam kan reageren op elke vorm van behandeling tegen acne en wanneer je huid geïrriteerd raakt dan is het aan te raden om even te overleggen met je arts of over te stappen op een andere behandeling van de zwangerschapsacne.

Hydrateren

Je lichaam gehydrateerd houden is helemaal bij zwangere vrouwen een must en een bijkomend voordeel van genoeg water en gezonde sappen is dat je huid er ook nog eens zichtbaar van opknapt. Je moet wel vaker naar het toilet maar dat moest je toch al 🙂 Probeer suikerhoudende dranken zoveel mogelijk links te laten liggen omdat deze een negatief effect kunnen hebben op acne!

Kijk eens naar bepaalde voedingsmiddelen die acne kunnen verergeren!

Het is een algeheel misverstand dat het eten van chocola kan zorgen voor een uitbraak van acne maar geen enkel mens reageert hetzelfde op voeding. Probeer eens te achterhalen van welke voeding jouw zwangerschapsacne erger wordt en probeer hier een patroon in te vinden. In mijn geval was alles met (teveel) suiker een trigger van de acne en door deze links te laten liggen werd het direct een stuk minder. Twijfel je dan kun je natuurlijk met je arts overleggen over wat je het beste kunt doen om zwangerschapsacne te voorkomen. Wil je meer weten over voeding en acne dan kun je hier terecht!

Exfoliëren en Cleansen

Je huid schoon houden en vrij van overtollig huidvet of talg en dode huidcellen is essentieel bij het voorkomen van acne of het erger worden van zwangerschapsacne. Probeer daarom je gezicht elke dag te reinigen met een milde cleanser op natuurlijke basis die past bij jouw huidtype. Daarbij is regelmatig exfoliëren belangrijk om de poriën diep te reinigen en om alle vuil en dode huidcellen te verwijderen. Ook de juiste exfoliant komt niet uit een laboratorium maar is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bestanddelen. Kijk hier voor de beste cleansers en exfoliants tegen zwangerschaps-acne.

Pampers