Zelfzorg Acne

Zelfzorg Acne

Wat kun je zelf doen als je last hebt van acne?

Acne

Acne is de verzamelnaam voor heftige puistjes en de kans dat je last krijgt van acne als puber is groot. Acne manifesteert zich vooral op het gezicht en de rug en de veranderende hormoonhuishouding tijdens de puberteit speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van acne omdat het de talgproductie verergerd.zelfzorg acne, ernstige acne kan zorgen voor onzekerheid Hierdoor raken de talgklieren verstopt en daardoor kunnen mee-eters, puistjes of pukkels ontstaan. Door de aanwezigheid van bacteriën ontstaat een ontstekingsreactie waardoor acne ontstaat.

Behandeling acne

Acne zal na verloop van tijd vanzelf verdwijnen maar hiervoor is wel geduld nodig omdat dit jarenlang kan duren. Een juiste behandeling van acne begint altijd bij de huisarts die je kan doorverwijzen naar de dermatoloog. Met de huidige behandelingen is acne uitstekend onder controle te krijgen maar dit vraagt wel om doorzettingsvermogen en een consequente huidverzorging.

Acne preventie

Acne voorkomen is moeilijk, heel moeilijk zelfs! Naast de behandeling tegen acne kun je zelf zorgen voor een goede reiniging en verzorging van jouw huid. Daarnaast is het gebruik van de juiste producten belangrijk en voorkom het gebruik van te vette en te agressieve producten om de kans op nieuwe acne minimaal te houden. Ook in het gebruik van make-up kan een gevaar schuilen als je last hebt van acne. Probeer daarom te kiezen voor producten op waterbasis of niet-comedogeen en zorg voor een goede reiniging van de huid voordat je gaat slapen!

Verschuil je niet!

Alleen de behandeling van acne is soms niet voldoende, helemaal wanneer je last hebt van ernstige acne dan is het mijn eigen ervaring dat je daar bijzonder onzeker van kunt worden! Blijf erover praten en deel desnoods jouw zorgen met de huisarts zodat je de situatie weer onder controle krijgt.

Pampers

Lees snel meer over de beste huidverzorging bij acne!