Wat kan ik zelf doen om acne te voorkomen?

Wat kan ik zelf doen om acne te voorkomen?

Iedere huid is uniek! Met de volgende tips kun je zelf proberen om acne te voorkomen of te verminderen.

Voeding

Voor iedereen, met of zonder acne, is een gezond en gebalanceerd voedingspatroon onvoorstelbaar belangrijk! Wanner je last hebt van acne dan is een gezond voedingspatroon of dieet helemaal belangrijk om jouw lichaam en daarmee de huid te voorzien van de broodnodige voedingsstoffen. Probeer daarom voor jezelf bij te houden welke voeding ervoor zorgt dat jouw acne erger wordt of juist minder. Bij mij is het en feit dat mijn acne verminderd wanneer ik koolhydraatarm eet of kies voor een dieet!

Roken

Hoe moeilijk het ook is: stop met roken! Roken is natuurlijk op onvoorstelbaar veel gebieden giga-ongezond maar heeft ook de eigenschap jouw huid te vernietigen! Daarnaast heeft het een negatieve invloed op kwaliteit en het transport van ons bloed waardoor de kleine ontstekingen (acne) niet goed meer aangepakt kunnen worden!

Medicatie tegen acne

Het is altijd verstandig om de huidarts of dermatoloog te bezoeken wanneer je last krijgt van acne! Met een aantal effectieve medicijnen kan bijvoorbeeld de talgproductie gereguleerd worden waardoor de acne minder wordt. Helemaal wanneer je last hebt van matige tot ernstige acne is een bezoek aan de arts verstandig!

Wist je dat de beste acne crèmes tegenwoordig uitstekend in combinatie met de medicijnen tegen acne gebruikt kunnen worden? Lees hier snel meer over de beste producten en crèmes tegen acne!

Huidverzorging

Een goede huidverzorgingsroutine is belangrijk als je last hebt van acne! Zorg ervoor dat je de dag begint met een goede acne facewash of acne cleanser voordat je make-up aan gaat brengen!hoe kun je zelf acne voorkomen? Ook in de keus van de dagcrème is rekening houden met jouw acne belangrijk, in dit artikel vindt je de beste acne dagcrèmes. Hetzelfde geld natuurlijk voor de make-up als je die gebruikt, kies liefst voor make-up op waterbasis die daarmee niet-comedogeen is. Voordat je gaat slapen is het belangrijk je gezichtshuid nog een keer goed te reinigen met een facewash in combinatie met een exfoliant. Op onze website vindt je alle informatie over de beste producten als je last hebt van acne!

lees snel verder:

Producten tegen acne

Behandeling van acne

Pampers

Onderhuidse puisten