Wat is acne?

Wat is acne?

Wat is acne en wat kun je er tegen doen is de meest gehoorde vraag op ons acneforum!

Acne is zoals al eerder genoemd de medische term voor jeugdpuistjes en het is één van de meest voorkomende huidaandoeningen! Vrijwel iedereen zal in zijn tienerjaren (maar het kan ook op volwassen leeftijd voorkomen) te maken krijgen met een vorm van acne. Wanneer je op atere leeftijd nog last krijgt van acne dan heeft dat in vrij veel gevallen te maken met hormonale schommelingen. Acne begint al vaak een poosje voor de puberteit op te spelen maar valt dan nog niet heel erg op, er zijn slechts kleine veranderingen in het huidoppervlak waar te nemen. Acne of puistjes komen het meeste voor op het gezicht, op de borst en op de rug. Acne kent verschillende vormen van heftigheid en acne ziet er in de vorm van jeugdpuistjes bij iedereen vrijwel hetzelfde uit. Ernstige vormen van acne zoals cystische acne of acne conglobata kunnen ernstige gevolgen hebben voor zowel het uiterlijk als op psychologisch gebied. Ook kunnen bij deze vormen van acne ernstige en heftige littekens achterblijven zodat een behandeling van acne in het beginstadium al erg belangrijk is.

Over acne krijgen wij veel vragen!

Je bent in ieder geval niet de enige met vragen over acne! Wist je dat we er elke dag wel tientallen krijgen op alleen onze facebook pagina. Daarnaast ontvangen we veel vragen door middel van ons reactieformulier op deze website. Zo komt de vraag of acne en voeding wat met elkaar te maken hebben regelmatig voorbij. Je weet zelf het beste of dit het geval is of niet. In mijn geval wordt mijn acne heftiger wanneer ik een avondje op stap ben geweest met veel bier en een vette hap als afsluiter. Ook wanneer ik suiker eet is mijn acne binnen een aantal dagen een stuk heftiger. Ga voor je zelf maar eens na wat voor effecten jij kunt herkennen.

Huid schoon houden bij acne

ook een schone huid hebben en houden kan acne verminderen! Zorg ervoor dat je, eventueel met de informatie op onze website, altijd de juiste huidverzorgingsproducten voor jouw probleemhuid gebruikt. Deze producten voor een huid met acne zijn in ieder geval niet te vet of op oliebasis omdat dit onze poriën alleen nog maar meer kan gaan verstoppen met mee-eters en acne als resultaat. Ook het gebruik van de juiste producten wanneer je een grote puist wilt behandelen is belangrijk. Tegenwoordig bevatten de beste prooducten tegen acne vrijwel altijd salicylzuur en tea tree olie is een uitstekende aanvulling.

Arganolie tegen acne

Ook argan olie begint steeds bekender te worden bij het behandelen van acne. Wij gebruiken het zelf regelmatig om de huid te kalmeren. Van oorsprong wordt argan olie al honderden jaren gebruikt voor het hebben en houden van een gezonde huid en haren. Wil je meer weten over argan olie tegen acne dan is ons artikel met de review van arganolie een interessant stukje leesvoe voor jou!

Pampers