Vitamine A en acne

Vitamine A is niet alleen effectief bij acne maar ook bij aften, rimpels en psoriasis.

Daarnaast zorgt vitamine A een verhoogde weerstand en helpt het bij de bestrijding van infecties.

Vitamine A en acne

Vitamine A is oplosbaar in vet en wordt aangemaakt in de lever. Vitamine A komt in 2 vormen voor, de eerste is retinol (in dierlijke producten) en de tweede is betacaroteen, wat ons lichaam weer omzet in vitamine A.

Vitamine A en huidproblemen

Vitamine A heeft een aantal belangrijke functies, het zorgt voor een gezonde huid, voor de groei, de voortplanting en het gezichtsvermogen. Een belangrijke vitamine die bij gebruik tegen acne bijzonder effectief is. Daarnaast is Vitamine A een veel gebruikt bestanddeel in heel veel huidverzorgingsproducten.

Hoe werkt Vitamine A voor onze huid

Betacaroteen is een van de meest krachtige antioxidanten die vrije radicalen vernietigd. Vrije radicalen zijn moleculen die gezonde cellen kunnen beschadigen, het verouderingsproces versnellen en ook nog eens een rol spelen bij een aantal ernstige ziekten. Vitamine A stimuleert d groei van sterke tanden en botten en houdt onze huid gezond. Daarnaast zorgt vitamine A voor een verhoogde weerstand en bestrijdt het infecties. Ook bij wondgenezing is vitamine A een welkome aanvulling.

Vitamine A bij huidverzorging van de probleemhuid met acne

Veel van de beschikbare gezichtscrèmes bevatten vitamine A en deze worden gebruikt bij de behandeling van o.a. Acne. Vitamine is een van de krachtigste antioxidanten die beschikbaar is een ze neutraliseert vrije radicalen die collageen vernietigen en juist die collageen is essentieel voor de soepelheid van onze huid.

Belangrijke functies Vitamine A bij acne

  • Antioxidant
  • Verhoogt de weerstand
  • Belangrijk voor ons gezichtsvermogen
  • Gezonde huid

Bronnen van vitamine A

Retinol vindt je vooral in vlees, eieren en zuivelproducten zoals karnemelk en betacaroteen zit voornamelijk in groente en fruit dat felgekleurd is, zo is een paar wortels per dag al genoeg voor de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.

Meer informatie over de werking van vitamines en mineralen vindt je in dit artikel.