Acne Rosacea

Acne rosacea (kortweg Rosacea), de symptomen, de oorzaak en de behandeling ervan.

Acne rosacea is een regelmatig voorkomende huidaandoening en komt voornamelijk voor bij vrouwen in de leeftijd tussen de 40 en 50 jaar. Het eerste symptoom van rosacea is een diffuse roodheid in het gezicht. Deze roodheid in het gezicht komt meestal op na kruidige maaltijden, alcoholconsumptie en bij plotselinge temperatuurswisselingen.

Over het algemeen zal de roodheid na een minuut of 10 weer wegtrekken maar een nadelige bijkomstigheid is dat de rosacea steeds vaker zal terugkomen. Na een aantal maanden of een aantal jaren zal de rosacea overgaan in couperose. Deze couperose kenmerkt zich door een netwerk van kleine en verwijde bloedvaten op voornamelijk de neus en de wangen. Dit zal steeds heftigere vormen aannemen totdat er sprake is van een permanente roodheid.

Een ander symptoom of verschijnsel van rosacea waardoor men zelf met enige zekerheid de diagnose kan stellen is de vorming en opkomst van kleine pukkeltjes in het gezicht. In tegenstelling tot de gewone acne is er bij deze pukkeltjes geen sprake van open of gesloten comedonen. Er verschijnen slechts pukkeltjes die rood van kleur zijn en eruitzien als ronde verdikkingen. In sommige gevallen kan er sprake zijn van pusvorming en dit is dan te herkennen aan een wit puntje in het midden van de verdikking.

Rosacea huid

Acne komt vaak voor op een vette huid terwijl Acne Rosacea vaker voorkomt op een droge, gevoelige en makkelijk te irriteren huid die ook nog eens slecht kan tegen cosmetische producten zoals foundations. Acne Rosacea komt niet alleen voor bij vrouwen maar ook bij mannen. Rosacea bij mannen ziet er dan veel ernstiger uit omdat er een complicatie kan optreden in de vorm van een verdikking van de neus. In veel gevallen wordt de neus fors dikker, krijgt kraters en deukjes en begint op een clownsneus te lijken.

Rosacea ogen, extra complicatie bij Rosacea

Tevens is het belangrijk om te weten dat Rosacea ook de ogen kan aantasten. Deze complicatie bij Rosacea voelt alsof er sprake is van een gevoel van zand in de ogen en een continu gevoel van last aan de ogen. Deze complicatie wordt keratitis genoemd, dit betekent in normale woorden een hoornvliesontsteking.

Symptomen rosacea samengevat

De belangrijkste symptomen en oorzaken van Rosacea zijn een diffuse roodheid in het gezicht. De vorming van couperose en het verschijnen van pukkeltjes. In sommige gevallen kan er ook nog sprake zijn van keratitis. Rosacea komt als een plotselinge aanval op en een spontane genezing ervan komt zelden voor.

Medische informatie Rosacea

  • Rosacea is een huidaandoening die voornamelijk voorkomt bij vrouwen tussen de 40 jaar en 50 jaar.
  • Rosacea komt niet zo vaak voor bij mannen maar als dit wel gebeurt zijn de symptomen heviger.
  • Rosacea besmettelijk? Nee, Acne Rosacea is in geen enkel geval besmettelijk
  • Rosacea zal uiteindelijk overgaan in couperose.
  • De oorzaak van Rosacea is niet exact duidelijk, aangenomen wordt dat Rosacea misschien ontstaat door factoren die te maken hebben met de klieren en hormonen in het lichaam en de bacteriën op de huid.
  • Ernstig gevolg van Rosacea en uiteindelijk couperose is de aantasting van de ogen.

Medische benadering en behandeling van Rosacea

De huidarts of dermatoloog kan bij Rosacea antibiotica voorschrijven voor zowel inwendig als uitwendige behandeling van de Rosacea. Daarnaast worden preparaten gebruikt met als werkzame bestanddelen zwavel of Benzoylperoxide voorgeschreven.

Natuurlijke benadering en behandeling van Rosacea

Magnesiumolie heeft buitengewoon positief effect op de roodheid bij Rosacea, daarnaast is magnesium voor meerdere huidaandoeningen een uitstekende oplossing en door het gebruik van magnesiumolie wordt direct een eventueel magnesiumtekort verminderd.

Gebruik in ieder geval milde producten bij de behandeling van Rosacea en in ieder geval producten die in water oplosbaar zijn. Te sterke en agressieve producten verergeren de klachten en de roodheid.

Daarnaast kunnen goede resultaten behaald worden in de strijd tegen de roodheid van rosacea met Gladskin, het werkzame bestanddeel gaat ontstekingen en roodheid effectief tegen met het werkzame bestanddeel Staphefekt.

Rosacea homeoptahie

Ook op het gebied van de homeopathie zijn er homeopathische middelen die Rosacea kunnen verminderen. Rosacea voeding en Rosacea dieet zijn ook met elkaar verbonden, probeer al te kruidige gerechten en overmatige alcoholconsumptie te verminderen aangezien deze in staat zijn een aanval van Rosacea in gang zetten of verergeren. Vitamine D kan ook helpen de rosacea te verminderen.

Effectief gezichtsmasker tegen rosacea

Acne Rosacea is een vervelende huidaandoening die niet zozeer ernstig is alswel bijzonder hinderlijk door de roodheid van de huid in het gezicht waar je last van krijgt. Maar goed, daar weet u waarschijnlijk alles al vanaf en indien u meer wilt weten over rosacea dan is dit artikel wellicht interessant. In dit artikel gaan we het hebben over ee nieuw en revolutionair product op de markt voor de probleemhuid en de geïrriteerde huid.

De belangrijkste vraag is wat je zelf kunt doen tegen de roodheid in het gezicht die altijd aanwezig is. Waarschijnlijk heeft u al verschillende producten in huis en heeft u oneindig veel producten zelf getest Er is echter een nieuw product op de markt die in het bijzonder effectief is tegen roodheid die opkomt bij acne rosacea.

Gezichtsmasker tegen rosacea: Milk of Magnesia

Met het revolutionaire product van Zechsal dat is gebaseerd op het in Amerika ongekend populaire Milk of Magnesia kunt u de roodheid aanzienlijk verminderen in slechts korte tijd. Met het gezichtsmasker dat Zechsal Skin Balm heet kunt u op uw gemak genieten van een gezichtsmasker dat de roodheid in uw gezicht aanzienlijk vermindert in slechts een kwartier tijd. Naast dat de Zechsal Skin Balm effectief is tegen de roodheid van de huid is het ook werkzaam tegen acne, puisten en mee-eters.

Roodheid verdwijnt met Milk of Magnesia

De werkzame bestanddelen in de Milk of Magnesia zijn Magnesium Hydroxide en Tea Tree Olie. Vooral de magnesium hydroxide die wordt gewonnen uit zuiver magnesiu uit de Zechstein mijn kalmeert de geïrriteerde huid en bloedvaten. De Zechsal Skin Balm tegen rosacea kunt u zonderproblemen 2 tot 3 keer in de week gebruiken is mijn eigen ervaring.

Gezichtsmasker tegen de roodheid van rosacea

Zoals al eerder genoemd kunt u het masker rechtstreeks aanbrengen op een gereinigde huid. Laat de Skin Balm zoveel mogelijk opgenomen worden door de huid en eventuele restjes kunt u afspoelemet war water. Direct na het gezichtsmasker merkt u meteen dat de huid rustiger is geworden en de roodheid aanzienlijk minder is.

Pampers