Rosacea Crème

Wat is Rosacea en wat is de beste Rosacea crème?

Rosacea is een chronische en inflammatoire huidaandoening die een sterk wisselend verloop heeft. Jammer genoeg is de exacte oorzaak van Rosacea niet bekend en Rosacea komt het meest voor in het gezicht. Wanneer je kijkt naar de symptomen bij Rosacea dan laten die zich het best kenmerken door een:

  • Branderig en stekend gevoel op de huid
  • Roodheid van de huid
  • Vorming van papels en pustels
  • Uitzetting van de bloedvaten in de huid (couperose)

4 verschillende subtypen Rosacea

1. erythematoteleangiectatische rosacea

Bij de ze vorm van Rosacea zie je vooral roodheid in het gelaat met uitzetting van de kleine rode bloedvaten die ook wel couperose worden genoemd. symptomen bij deze vorm van rosacea zijn een brandend en stekend gevoel.

2. papulopustulaire rosacea

Bij deze vorm van rosacea zien we de vorming van pales en pustels op d huid waarbij de huid rondom de ogen meestal onaangetast blijft.

3. phymateus rosacea

Bij Phymata zien we onregelmatige verdikkingen van de huid die zich meestal vormen op en rond de neus en deze vorm komt het meeste voor bij mannen.

4. oculair rosacea

Oculair Rosacea is roodheid van de oogleden die vaak gepaard gaat met ooglidontsteking en de symptomen zijn geïrriteerde ogen en jeuk.

Behandeling van Rosacea

Wanneer je last hebt van rosacea is het verstandig om een afspraak te maken bij de huidarts of dermatoloog! Omdat niet duidelijk is waardoor rosacea nu precies ontstaat is een consult altijd de beste oplossing! Behandelmethoden variëren van tabletten tot zalf en crème en het is verstandig om te kijken of de rosacea wellicht wordt veroorzaakt door voeding of invloeden van buitenaf.

Rosacea crème

Er zijn 2 crèmes te koop waarmee je zelf voor verlichting en verzachting kunt zorgen en dit zijn de volgende:

Pampers