Review Zechsal Skin Balm: Milk of Magnesia

Zechsal Skin Balm op basis van Milk of Magnesia uit de Verenigde Staten

In Amerika wordt Milk of Magnesia, vrij vertaald “magnesiummelk” gebruikt om constipatie op te lossen. Oorspronkelijk heeft de Milk of Magnesia dan ook helemaal niks te maken met de verzorging van de huid. Dat veranderde echter toen het product door iemand werd gebruikt op de huid en de resultaten verbluffend bleken te zijn. Wanneer je op YouTube zoekt op “Milk of Magnesia” blijkt dat veel supersterren (waaronder Beyonce) het product gebruiken in hun dagelijkse huidverzorgingsroutine. Op acne.org (de grootste US-site over acne) zijn de reviews over Milk of Magnesia enkel positief.

Dan komt Zechsal om de hoek!

Zechsal is de producent van magnesiumchloride uit de zuiverste bron bij Tripscompagnie en het gewonnen magnesiumzout bevat 47% pure magnesiumchloride. Onder de indruk van de resultaten van Milk of Magnesia heeft Zechsal de Skin Balm ontwikkeld voor de Europese markt. Daarbij is de Skin Balm zo ontwikkeld dat het enige nadeel van de oorspronkelijke Milk of Magnesia is weggenomen: de te hoge pH-waarde die toelating tot de EU tegenhoudt omdat het zorgt voor uitdroging en irritatie van de huid.

Magnesium Hydroxide en tea tree olie

De Skin Balm bestaat voor het grootste gedeelte uit magnesium hydroxide en tea tree olie! Wanneer je nog niet helemaal bekend met het mineraal magnesium dan adviseer ik je dit artikel eens te lezen. De magnesium hydroxide in de skin balm zorgt voor de uitdroging van de puistjes en verminderd de aanmaak en productie van talg door de talgklieren. De Tea Tree olie is al jarenlang een van mijn favoriete producten bij de behandeling van mijn puisten vanwege zijn antibacteriële en ontstekingsremmende werking! Wanneer je de skin balm gebruikt valt de aanwezigheid van de tea tree olie direct op omdat je deze lekkere geur direct ruikt!

Review Zechsal Skin Balm

De Zechsal Skin Balm is effectief bij de behandeling van een vette huid en de probleemhuid met acne en roodheid. Je kunt de Skin Balm elke dag gebruiken en ik heb ervoor gekozen om dit product eens aan een praktijktest te onderwerpen. Gedurende 4 weken heb ik de Skin Balm dagelijks gebruikt op mijn gezicht en nek.

Gebruiksaanwijzing

Je kunt de Skin Balm gebruiken zoals je zelf wilt en wanneer je wilt! De Balm is makkelijk smeerbaar en trekt best wel snel in de huid. Wel blijven er na het intrekken van de skin balm wat restjes achter op de huid, voornamelijk wanneer je net zoals ik last hebt van littekens, vergrote poriën en baardgroei. Daarom heb ik ervoor gekozen om na het intrekken van de skin balm mijn gezicht af te spoelen met wat warm water. Wanneer je de skin balm ’s avonds gebruikt is het wel verstandig de huid eerst even te reinigen cq. de make-up te verwijderen maar dat spreekt voor zich lijkt mij.

Effecten van de Skin Balm op mijn huid

Ik heb last van een gigantisch vette huid! Ongeacht hoe de dag loopt heb ik binnen een uur na het douchen en wassen van mijn huid met de geliefde olijfoliezeep weer last van een olieachtige glans over mijn hele gezicht met de bijbehorende roodheid. Een van de eerste dingen die je merkt na het gebruik van de Skin Balm is het verdwijnen van de vette huid en de bijbehorende roodheid. Wat dat betreft is het product echt uniek.

Vette huid

Wanneer je een belangrijke dag hebt, om het even of dit een avondje uit is of een belangrijke afspraak, waar je zonder een glimmend hoofd wilt verschijnen dan is de Skin Balm van Zechsal het product dat je moet hebben! Breng de Skin Balm aan en laat het ongeveer 10 minuten intrekken, spoel je gezicht af met warm water en je huid is vetvrij gedurende de dag of de avond die komen gaat. De overtollige talgproductie waar ik normaal altijd last van hebt lijkt wel uitgezet te zijn. Enkel daarom is de skin balm van Zechsal, helemaal bij dagelijks gebruik, echt een aanrader!

Roodheid in het gezicht

Of je nu last hebt van roodheid door puistjes, grote puisten of rosacea de Zechsal Skin Balm zorgt voor een drastische vermindering! De skin balm zorg voor een verkoelende en verzachtende werking die je meteen merkt bij het aanbrengen op de huid. Wanneer je de roodheid even niet kunt gebruiken of het simpelweg soms helemaal zat bent zoals ik is de skin balm een product dat voor verlichting zorgt.

Puistjes en ontstekingen

De Zechsal Skin Balm zorgt door zijn unieke werking niet alleen voor een zachte huid die niet meer glimt door de overtollige talgproductie waar mensen met een vette huid zo’n last van hebben. Doordat de talgproductie als het ware wordt uitgezet zal je ook merken dat de hoeveelheid nieuwe puistjes waar je normaal gesproken last van hebt drastisch verminderd. Klopt ook want de talgklieren raken minder snel verstopt omdat er minder talg wordt geproduceerd. Het resultaat daarvan is minder puistjes en mee-eters!

Ernstige acne

Wanneer je last hebt van ernstige acne, of dat nu onderhuidse puisten of acne conglobata is, kun je ook resultaat behalen met de Skin Balm van Zechsal. Het is niet de oplossing voor het ontstaan van de ernstige acne maar je kunt er wel mee bereiken dat de roodheid in je gezicht als gevolg van de puisten een stuk minder zichtbaar is. Hiermee is Zechsal het wel een van de weinige natuurlijke producten die je bij deze zowel fysiek als psychisch zware huidaandoening voor verlichting kan zorgen!

Aanbrengen van de Skin Balm

Je kunt de skin balm zonder problemen dagelijks gebruiken als gezichtsverzorging wanneer je een probleemhuid met acne of een te vette huid hebt. Heb je van nature een droge huid dan kun is het product minder geschikt voor je omdat je simpelweg de talgproductie niet hoeft te verminderen. Ook is de skin balm een uitstekende troubleshooter! Heb je een belangrijke dag, afspraak of date dan kun je de skin balm vooraf gebruiken zodat je huid gekalmeerd en gematteerd wordt met minder roodheid en glimmendheid als resultaat.

Breng eenvoudig wat skin balm aan op de probleemgebieden en geeft het ongeveer 10 minuten de tijd om in te trekken en zijn werk te doen. Heb je last van wat residu in bijvoorbeeld de poriën of door baardgroei dan spoel je na afloop gewoon je gezicht af met wat lauwwarm water.

Breng je na afloop make-up aan? Ook dat is geen probleem volgens mijn vriendin, de skin balm werkt wat dat betreft als een goede primer omdat het de huid matteert en daarmee zorgt voor een goede basis voor de make-up.

De belangrijkste Voordelen Zechsal Skin Balm op een rij:

  • Werkt een vette huid supersnel en langdurig weg
  • Verminderd roodheid in het gezicht adequaat
  • Verminderd puistjes en mee-eters
  • Zorgt voor een kalme en rustige huid
  • Troubleshooter bij belangrijke afspraken
  • Verkleint de poriën

Gezichtsmasker met Zechsal Skin Balm

Mijn favoriet is de 2e optie om de skin balm te gebruiken: een gezichtsmasker! Wanneer je af en toe de tijd hebt is een gezichtsmasker met de skin balm een uitstekend idee. Breng simpelweg 1 of 2 keer per week een wat dikkere laag van de skin balm aan op de gereinigde huid en laat het ongeveer 15 minuten intrekken voordat je lekker gaat douchen. Meer over dit effectieve gezichtsmasker lees je in dit artikel!

Pampers