Puistje uitknijpen

De manier om een puistje uit te knijpen!

Het meest gehoorde advies is nog steeds dat je een puistje nooit moet uitknijpen maar dat het lichaam dit zelf moet doen. Dit is in het echte leven natuurlijk wel wat lasting aangezien je ook nog een social leven hebt en het is niet echt leuk om met een opgezwollen puistje op je neus het nachtleven in te gaan. Daarnaast is een puistje uitknijpen een makje en als je het goed doet help je jouw lichaam bij het genezingsproces.

 

Puistje uitknijpen bij de schoonheidsspecialist of acne-specialist

Een schoonheidsspecialist zal altijd bij hoog en laag beweren dat je nooit zelf aan je puistjes mag komen en dat zij dit verreweg het beste kunnen. Dat klopt ook volledig, daar twijfelen we niet aan maar het levert ze wel mooi wat klandizie op in dat geval! Een echt goed schoonheidsspecialist of een echt goede acne-specialist knijpt vakkundig een puistje uit maar laat je daarbij zien hoe je dit zelf ook het beste kunt doen. Want een echte goeie weet dat je niet voor elk puistje in staat bent om langs te komen… Zou nogal duur uitvallen ook.

Puistje uitknijpen als ie rijp is

Ja daar gaan we weer, probeer alleen puistjes uit te knijpen die er rijp genoeg voor zijn. Hoe een rijp puistjes eruitziet? Nou hij ligt dan mooi bovenop je huid en heeft een wit of gelig kopje erop zitten. Zolang het puistje alleen nog maar rood is kun je hem het beste maar met rust laten want dan is de kans op een grotere ontsteking groot.

Wanneer een puistje uitknijpen

Een puistje kun je het best uitknijpen als je huid zacht en soepel is na een lekkere douche bijvoorbeeld. Ook even je gezicht stomen voordat je een puistje gaat uitknijpen is een goede voorbereiding op het proces.

Puistje uitknijpen stappenplan

Om een puistje uit te knijpen kun je het volgende stappenplan aanhouden. Ga je een onderhuidse puist of een abces uit knijpen dan kun je naar het stappenplan om een onderhuidse puist uit te knijpen.

Stap 1 bij puistjes uiknijpen

Zorg voor een scherpe naald (bijvoorbeeld een speld uit de naaidoos, die zijn het scherpst) en desinfecteer deze met zuivere alcohol. Goed desinfecteren is belangrijk!

Stap 2 bij puistjes uitknijpen

Maak een klein gaatje in de kop van het puistje of probeer het witgelige kopje als het hard is weg te duwen of opzij te drukken met de naald.

Stap 3 bij puistjes uitknijpen

Neem 2 tissues en wikkel ze om beide wijsvingers!

Stap 4 bij puistjes uitknijpen

Druk voorzichtig maar overtuigend het puistje uit maar probeer het niet te forceren als het nog niet lukt. Het komt vanzelf als een puistje er klaar voor is. Stop met knijpen op het moment dat je doorzichtig vocht of bloed ziet verschijnen, het puistje is dan leeg.

Stap 5 na het uitknijpen van een puistje

Hou op als je klaar bent, blijf er niet aan frunniken en op drukken. Juist dan bestaat de kans dat je zorgt voor irritatie en je vergroot de kans op littekentjes.

Een puistje uitknijpen, the easy way

Zo zie je hoe je snel van een puistje afkomt als je nog een afspraakje hebt of ergens heen moet. Een puistje uitknijpen stelt niet zo veel voor en waarschijnlijk heb je er al een beetje ervaring mee opgedaan zolang je al last hebt van puistjes…

Direct door naar:

Pampers

Onderhuidse puist of abces doorprikken