Puist Uitknijpen

Een puist uitknijpen op de goede manier

Meestal is een puist uitknijpen een slecht idee! Jouw huid is al geïrriteerd en de puist zit vol met bacteriën, talg, dode huidcellen en andere vuiligheid.puist uitknijpen, puist voorkomen, puist verwijderen, ontstaan puist, symptomen puist Als je gaat beginnen met het uitdrukken van een puist dan is de kans aanwezig dat de ontsteking of infectie naar binnen toe slaat en dan ben je verder van huis omdat de ontsteking alleen maar groter wordt. Verder vergroot je het risico dat je littekens overhoudt aan de sessie puist uitknijpen

Puist uitknijpen onvermijdelijk

Wanner je last hebt van een puist is de drang om de puist uit te knijpen onweerstaanbaar. Er zit namelijk iets op de huid wat daar niet thuishoort en dat wil je weg hebben. Het uitknijpen van een puist kun je vergelijken met het gezegde: “als je jeuk hebt moet je krabben”.

Net zoals een puist uitknijpen onweerstaanbaar is gaat dat natuurlijk ook op voor de normale puistjes, mee-eters en zelfs steenpuisten. Wanneer je weet hoe je het best een puist kunt uitknijpen kun je dat ook aanhouden bij andere huidproblemen.

Puist uitknijpen tips

Wanneer je het niet meer kunt laten en je wilt een puist gaan uitknijpen dan geven we je een aantal tips waar je rekening mee kunt houden. Zo verklein je het risico dat je bij het uitknijpen van een puist de verkeerde dingen doet waardoor de ontsteking allen maar heftiger wordt en de kans op littekens alleen maar groter.

Tips bij het uitknijpen van een puist

  • Het is belangrijk dat je alleen een puist gaat uitknijpen die daar rijp voor is! Een puist een rijp is als er een zwakke plek aanwezig is op de puist. Het risico om een puist uit te knijpen die niet rijp is kun je beter niet nemen. Voor je het weet zit je met een ernstige onderhuidse puist, een steenpuist of erger nog een abces
  • Een goede hygiëne is super belangrijk bij het uitknijpen van puisten! Zorg ervoor dat je handen gewassen zijn met een goede antibacteriële zeep en dat je de puist en de omliggende huid hebt gereinigd met een goede antibacteriële crème of alcohol. Doe je dit niet dan zorg je zelf voor een extra invasie van bacteriën die alleen maar voor ellende zorgen.
  • Gebruik een naald om een gaatje in de puist te maken als je teveel kracht of druk moet uitoefenen bij het uitknijpen van een puist. Wanneer je de naald gebruikt om een gaatje in de puist te prikken is het belangrijk dat de naald gedesinfecteerd is. Dat kun je doen door de naald mee te koken in water en daarna te reinigen met zuivere alcohol.
  • Zodra de naald gedesinfecteerd is kun je hem gebruiken bij het puist uitknijpen. Met de naald kun je de zwakke plek inprikken (voorzichtig) waarna het uitknijpen van de puist een stuk eenvoudiger zou moete zijn.
  • Het gebruik van een naald zou echter niet nodig hoeven te zijn bij het uitdrukken van puisten. Wacht dan beter even tot de puist helemaal rijp is. Meestal zal hier slechts weinig tijd voor nodig zijn.

Makkelijke producten bij het puist uitknijpen

  • Zuivere alcohol
  • Naald (indien nodig)
  • Tissues
  • Antibacteriële crème (bijvoorbeeld Dr. Organic Tea Tree crème)

Puist uitknijpen schoonheidsspecialist

Natuurlijk is een puist uitknijpen bij de schoonheidsspecialist verstandiger dan zelf een puist uit te gaan knijpen. Het is echter niet te doen en te betalen om voor elke puist een afspraak te maken bij de specialist. Je kunt jouw schoonheidsspecialist natuurlijk wel vragen om je eens uit te leggen hoe zij een puist uitknijpen zodat je de volgende keer dat je zelf een puist gaat uitknijpen wat beter voorbereid bent.

Puist voorkomen

Het is beter om een puist te voorkomen dan om er een uit te moeten knijpen of drukken! Met de volgende tips kun je een puist voorkomen of de kans op een puist verminderen. Zorg voor een goede dagelijkse gezichtsreiniging waar je jezelf ook aan houdt. puist uitknijpen, puist voorkomen, puist verwijderen, ontstaan puist, symptomen puistKies voor een intensive reiniging van de huid met de juiste producten om het ontstaan van een puist te voorkomen. Kies ervoor om af en toe een lekker gezichtsmasker tegen puisten te nemen. Met een goed gezichtsmasker tegen puisten voorkom je problemen door de bacteriën te verwijderen en de poriën te reinigen. Een van de beste gezichtsmaskers om puisten te voorkomen is een gezichtsmasker met Zechsal Skin Balm op basis van het mineraal magnesium en Tea Tree Olie. De Zechsal Skin Balm is een van de producten die de productie van tal verminderen, hier bestaat er minder kans op het ontstaan van verstoppingen en daarmee verminderd ook de kans op puisten.

Puist verwijderen

Door de juiste verzorgingsproducten voor jouw huid te gebruiken die niet-comedogeen zijn verminder je de kans op puisten. Een puist verwijderen is dan niet eens noodzakelijk. Er zijn meerdere goede producten die niet-comedogeen zijn en die de talgproductie verminderen of onder controle kunnen houden.

Meer informatie over een puist vindt je in dit artikel!

Pampers

YouTube puist uitknijpen op de juiste manier: