Onderhuidse puist uitknijpen

Een puist uitknijpen is niet de ideale oplossing! Door de aanwezige bacteriën op de huid is de kans op verdere ontsteking groot. Soms kun je er echter niet aan ontkomen, een puist uitdrukken is nu eenmaal onweerstaanbaar en soms moet het gewoon omdat je op stap gaat of een belangrijke afspraak hebt. Een klein witkopje uitknijpen is echter een totaal andere sport dan een grote onderhuidse puist uitdrukken die er aan toe is. Een onderhuidse puist verwijderen is namelijk net wat pijnlijker en kan acnelittekens tot gevolg hebben.

Alleen onderhuidse puisten uitknijpen die rijp zijn!

Wacht bij het uitknijpen van een onderhuidse puist of een grote puist altijd tot deze er rijp voor is. Zolang de puist nog felrood, gezwollen en erg pijnlijk is kan de puist nog niet uitgeknepen worden, maak dan een afspraak bij de huisarts voor medisch advies. Ga je een puist uitknijpen die er nog niet rijp voor is dan is de kans van slagen klein omdat ten eerste de huid nog te stevig en te dik is en ten tweede vererger je de ontsteking waardoor de pijn alleen maar erger zal worden.

Wanneer is een puist dan rijp genoeg om uitgeknepen te worden?

Een witkopje is wat betreft makkelijk, die kun je gewoon uitknijpen, heb je last van een onderhuidse pust dan is het verstandig om een afspraak te maken bij de huisarts of dermatoloog voor een stappenplan om de puist uit te knijpen.

Kun je zelf een onderhuidse puist uitknijpen

Ja dat maar het is beter een consult bij de huisarts te regelen. In alle gevallen is een bezoek aan de huisarts natuurlijk de juiste weg om te volgen. Wil je toch zelf aan de slag dan kun je met de volgende artikelen eens lezen hoe ik ermee om ben gegaan want uiteindelijk is een bezoek aan de huisarts of schoonheidsspecialist aan de ene kant te duur en aan de andere kant praktisch heel moeilijk.

Puist(je) uitknijpen

Wanneer je het niet vertrouwd is het verstandig om een afspraak te maken bij de huisarts voor het behandelen van de puist en kan je eventueel doorverwijzen naar de dermatoloog indien dit noodzakelijk is.

Direct door naar:

Ernstige acne uitgelegd en de verschillende vormen

Pampers