Onderhuidse puist uitknijpen

In dit artikel alles over een onderhuidse puist uitknijpen, een gewone puist uitknijpen, een abces uitknijpen en het stappenplan voor het doorprikken van een (onderhuidse) puist.

Een puist uitknijpen is niet de ideale oplossing! Door de aanwezige bacteriën op de huid is de kans op verdere ontsteking groot. Soms kun je er echter niet aan ontkomen, een puist uitdrukken is nu eenmaal onweerstaanbaar en soms moet het gewoon omdat je op stap gaat of een belangrijke afspraak hebt. Een klein witkopje uitknijpen is echter een totaal andere sport dan een grote onderhuidse puist uitdrukken die er aan toe is.onderhuidse puist uitknijpen, acne conglobata, accne conglobata wiki, acne conglobata forum, acne conglobata kenmerken, acne conglobata huidziekten Een onderhuidse puist verwijderen is namelijk net wat pijnlijker en kan acnelittekens tot gevolg hebben. Juist om alles in goede banen te leiden hebben wij onze eigen, jammer genoeg jarenlange, ervaring op papier gezet.

Een onderhuidse puist uitknijpen vraagt daarom een goede voorbereiding en een stappenplan dat je kunt volgen. Daarnaast is een beetje ervaring bij het uitknijpen van puisten ook altijd makkelijk, dan weet je wat beter wat je doet en is de hoeveelheid pus en bloed wat minder schokkend. Ga bij het uitknijpen van een onderhuidse puist of een abces in ieder geval zorgvuldig te werk zodat de kans op verdere ontsteking minimaal is en de kans op littekenvorming niet a te groot is.

onderhuidse puist uitknijpen, acne

Alleen onderhuidse puisten uitknijpen die rijp zijn!

Wacht bij het uitknijpen van een onderhuidse puist of een grote puist altijd tot deze er rijp voor is. Zolang de puist nog felrood, gezwollen en erg pijnlijk is kan de puist nog niet uitgeknepen worden. Ga je een puist uitknijpen die er nog niet rijp voor is dan is de kans van slagen klein omdat ten eerste de huid nog te stevig en te dik is en ten tweede vererger je de ontsteking waardoor de pijn alleen maar erger zal worden. Echt waar, wacht altijd tot een puist rijp is! Alles is dan net wat eenvoudiger te doen dan wanneer je vecht tegen de tranen van de pijn.

onderhuidse puist uitknijpen, acne

Wanneer is een puist dan rijp genoeg om uitgeknepen te worden?

Een witkopje is wat betreft makkelijk, die kun je gewoon uitknijpen. Een grote puist of een onderhuidse puist is rijp wanneer er zich een zwart en licht doorzichtig vlekje ergens in de bult begint te vormen. Dit is het punt waar de huid dusdanig dun aan het worden is dat je er op kunt wachten dat de puist gaat knappen. In tegenstelling tot een onderhuidse puist zal zich bij een normale puist een donkergeel propje vormen in het midden van de puist dat hard en ruw aanvoelt en bovenop de puist lijkt te liggen.

onderhuidse puist uitknijpen, acne

Kun je zelf een onderhuidse puist uitknijpen

Ja dat kan je zeker, twijfel je echter dan is een consult bij de huisarts zo geregeld. In alle gevallen is een bezoek aan de huisarts natuurlijk de juiste weg om te volgen. Wil je toch zelf aan de slag dan kun je met de volgende artikelen eens lezen hoe ik ermee om ben gegaan want uiteindelijk is een bezoek aan de huisarts of schoonheidsspecialist aan de ene kant te duur en aan de andere kant praktisch heel moeilijk.

onderhuidse puist uitknijpen, acne

Onderhuidse puist doorprikken (of een abces doorprikken)

Om een onderhuidse puist uit te knijpen moet je in de meeste gevallen eerst de onderhuidse puist inprikken, voorzien van een gaatje noem ik dat zelf altijd. Ga je een onderhuidse puist inprikken dan is het belangrijk dat je de juiste voorzorgsmaatregelen wat betreft desinfectie van zowel de naald als de huid treft. Hierover lees je meer in het: stappenplan onderhuidse puist doorprikken.

onderhuidse puist uitknijpen, acne

Puist(je) uitknijpen

Ook een puist uitknijpen vraagt soms om een kleine prik met een naald om het proces wat te versnellen en het jezelf wat makkelijk te maken. Met het stappenplan puist uitknijpen kun je lezen welke voorzorgsmaatregelen je kunt nemen om zo min mogelijk schade aan de huid te veroorzaken. Want ook bij het uitknijpen of verwijderen van een puistje komt meer kijken dan even snel in de spiegel het puistje weg te drukken.

Direct door naar:

Ernstige acne uitgelegd en de verschillende vormen

onderhuidse puist uitknijpen, acne conglobata, acne conglobata behandelen, acne conglobata forum, acne conglobata forum, acne conglobata wiki