3 mineralen tegen acne

Mineralen zijn belangrijk bij het voorkomen en overwinnen van acne, puistjes en mee-eters want een gezonde huid vraagt om voldoende mineralen, in het geval van de huid zijn dit zink, selenium en magnesium. Niet alleen de huid heeft bij deze mineralen, ook de rest van je lichaam heeft er profijt van. In dit artikel lees je dan ook alles over het gebruik en de werking van mineralen.

Mineralen tegen acne

Uit onze dagelijkse voeding krijgen we nauwelijks meer voldoende mineralen en vitamines meer binnen, een logisch gevolg van de voedselproductie waar alles alleen nog maar draait om zo goedkoop mogelijk te produceren.

Aanvulling van mineralen om een tekort te voorkomen

Een mineralentekort ligt dan ook altijd op de loer als je er al geen last van hebt. Mineralen zijn echter nodig bij een gezond lichaam en een gezonde huid. Over het hoe en waarom mineralen zo van invloed zijn op een gezonde huid zonder acne lees je in dit artikel. Vooral van belang bij acne zijn een zinktekort, een magnesiumtekort en een seleniumtekort.

3 mineralen tegen acne

Zink tegen acne

Het mineraal zink wordt zwaar onderschat, zink werkt als een ontstekingsremmer en zorgt voor de ontgifting van je lichaam. Zink gaat massaal verloren wanneer voedsel wordt bewerkt door de voedingsmiddelenindustrie. Zink is essentieel bij de groei en de wondgenezing van ons lichaam, naast dat zink ook nog eens een krachtige antioxidant is verhoogt het ook onze weerstand waardoor we beter in staat zijn te vechten tegen infecties en ontstekingen. 2 belangrijke symptomen van een zinktekort zijn regelmatig last hebben van infecties en een slechte wondgenezing. Daarnaast is acne, net als psoriasis en eczeem, een duidelijk symptoom van een tekort aan zink.

Magnesium tegen acne

Ondergewaardeerd mineraal waarvan een tekort funest is voor meerdere processen in ons lichaam: magnesium! Magnesium is essentieel voor zo ongeveer elk biochemisch proces in ons lichaam omdat het een belangrijke rol speet bij het omzetten van voeding in energie. Daarnaast speelt magnesium een rol bij het vrijkomen van insuline die onze bloedsuikerspiegel regelt. Magnesium is onderdeel van het leger dat helpt bij het herstellen van lichaamscellen en het behoudt van deze. Een magnesiumtekort is te herkennen aan o.a. stress en geïrriteerdheid, onregelmatige hartslag, vermoeidheid, depressie en slapeloosheid. Magnesium komt niet of nauwelijks meer uit onze voeding en de opname van magnesium door ons lichaam is bijzonder omdat dit niet met een voedingssupplement hoeft maar bij voorkeur door het gebruik van magnesiumolie, een voetbad of met magnesium crème of zalf snel en makkelijk is te herstellen.

Selenium of seleen tegen acne

Selenium is een krachtige antioxidant die synergetisch werkt met vitamine E. Dat houdt in dat wanneer selenium of seleen tegelijk wordt gebruikt met vitamine E zij nog krachtiger werkt. Seleen activeert de antioxidant enzymen die helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen. Hierdoor is selenium of seleen een belangrijke beschermer tegen ziekten. Verder verhoogt selenium de weerstand waardoor je lichaam beter gewapend is tegen infecties. Seleen is verder nodig voor een goed gezichtsvermogen, helpt huid en haar gezond te houden en werkt ook nog eens ontstekingsremmend.

De juiste mineralen aanvullen tegen acne

Zelf hebben wij voor het aanvullen van het zinktekort, het magnesiumtekort en het seleniumtekort een oplossing gevonden met de onderstaande supplementen, bestelen doe je eenvoudig door op de link of afbeelding te klikken!

De beste zinksupplementen online bestellen:

De beste magnesiumsupplementen online bestellen:

De beste seleniumsupplementen online bestellen:

Pampers