Milk of Magnesia Nederland

Wat is Milk of Magnesia, wat doet Milk of Magnesia en kun je ook Milk of Magnesia in Nederland kopen?

Wat is dit fenomeen nu precies?

Een van de producten die een totaal andere toepassing heeft gekregen dan waar het oorspronkelijk voor is bedoeld is de Milk of Magnesia. Normaal gesproken is de Milk of Magnesia van Philips in Amerika bedoeld om maagklachten te verhelpen. Totdat iemand het voor de verandering een keer op zijn probleemhuid met acne en puistjes gebruikte en erachter kwam dat de resultaten verbluffend waren. Sindsdien is het snel gegaan met de Milk of Magnesia en staat het o.a. op acne.org met de beste reviews en daar ben ik maar eens ingedoken…

Maar wat is Milk of Magnesia nu precies?

Milk of magnesia bestaat uit magnesium hydroxide, Wat in feite een oplossing is van het mineraal magnesium. Magnesium ondersteunt de spieren en de zenuwen waardoor het ontspannen werkt. Wanneer je dit dan combineert met de vermindering van maagzuur wordt de zogenaamde milk of magnesia een prima laxeermiddel.

Magnesium als basis bij de behandeling van huidproblemen zoals acne en puistjes, in ons artikel over mineralen en acne lees je alles over mineralen en de invloed op onze huid.

Milk of Magnesia tegen acne en puistjes

Waardoor wordt nu een laxeermiddel ineens een perfect product voor de behandeling van puistjes en roodheid van de huid? In feite komt het er op neer dat het de huid kalmeert net zoals het problematische darmen kan kalmeren. Waar het zorgt voor een vermindering van maagzuur zorgt het bij gebruik op de huid voor een minder vette huid.

Het gebruik van Milk of Magnesia tegen puistjes en roodheid

Wanneer je dan ook last hebt van acne en puistjes door een vette huid is Milk of Magnesia als bijvoorbeeld een toner een uitstekende keus. Het is zelfs zo dat je milk of magnesia direct op een beginnend puistje aan kunt brengen voor het slapen gaan zodat het puistje de volgende ochtend helemaal is uitgedroogd. Helemaal effectief is een gezichtsmasker met milk of magnesia dat je ongeveer 10 minuten kunt laten zitten voordat je het met war water kunt afspoelen.

Uit de reviews die milk of magnesia heeft bij de behandeling van acne en puistjes blijkt dat de huid zeer snel verbeterd en er veel beter uitziet.

Gebalanceerde huid met Milk of Magnesia

Milk of magnesia kan door vrouwen worden gebruikt als make-up primer. Door het zachtjes aan te brengen neemt het olie in zich op en verkleind het de poriën waardoor het makkelijker is make-up aan te brengen zonder dat deze zorgt voor verstopte poriën.

Door de hoge PH-waarde van de Milk of Magnesia kan je huid behoorlijk uitdrogen wanneer je het langdurig en frequent gebruikt. Gelukkig is er nu een nieuw product op de markt waarin dat probleem is opgelost.

Zechsal Skin Balm, de Nederlandse Milk of Magnesia

Zechsal heeft de werking en de formule van Milk of Magnesia geperfectioneerd zodat de huid optimaal wordt beschermd. Door de magnesium hydroxide die talg en olie aan de huid onttrekt in combinatie met de toegevoegde tea tree olie die zorgt voor ontsmetting van de huid en die de magnesium hydroxide ondersteunt krijg je een product dat puistjes en roodheid drastisch vermindert!

Zechsal skin balm, 100% veilig voor de huid

Omdat in de oorspronkelijke milk of magnesia de kans op uitdroging van de huid te groot is bij langdurig gebruik door de hoge PH-waarde is het niet geschikt voor de uitwendige behandeling van bijvoorbeeld acne en puistjes. Zechsal heeft de formule echter zodanig weten aan te passen dat het probleem met de te hoge pH-waarde is opgelost zonder de werking te verminderen. De milk of magnesia die wordt gebruikt voor de Skin Balm wordt gemaakt van zuiver magnesiumchloride uit de Zechstein bron en uit Belgisch Dolomiet.

Tijd voor een review van de Zechsal Skin Balm

Vindt ik in ieder geval! We hebben de Zechsal Skin Balm gedurende 2 maanden gebruikt om mijn vette huid en puistjes onder controle te krijgen. Hiervan we een uitgebreide review gemaakt en waarvan de resultaten erg opvallend zijn!

Pampers