Milde, matige of ernstige acne

Milde, matige of ernstige acne

Globaal kunnen we acne indelen n milde acne, matige acne of ernstige acne.

Milde Acne

Milde acne wordt meestal gekenmerkt door whiteheads (witte mee-eters) en blackheads (zwarte mee-eters). De witkopjes zijn kleine bultjes op de huid die opgehoopte talg en keratine (dode huidcellen) bevatten. De zwarte mee-eters of blacheads zijn kleine donkere puntjes op de huid die bestaan uit opgehoopte talg, dode huidcellen die zwart kleuren doordat ze oxideren omdat ze open zijn en in contact komen met de buitenlucht. Daarnaast zal er zo af en toe een puistje ontstaan omdat de P. Acnes bacterie zorgt voor een kleine infectie. Lees meer over milde acne!

Matige Acne

Matige acne kenmerkt zich door veel witte en zwarte mee-eters die vaker en heftiger ontsteken waardoor er grotere puistjes en noules ontstaan. Deze vorm van acne heeft in tegenstelling tot milde acne grotere puisten als gevolg die ook pijnlijker zijn dan het gemiddelde jeugdpuistjes. De puisten zien er uit als verhoogde gebieden op de huid die er rood ontstoken uitzien. Lees meer over matige acne!

Erntige Acne

Ernstige acne komt meestal met honderden witte en zwarte mee-eters over grote gebieden van het gezicht, de hals, de nek en de rug. Daarnaast ontstaan er puistjes die doorgroeien tot grote onderhuids gelegen puisten of cysten. Deze puisten of cysten kunnen onderling verbonden zijn door kleine kanaaltjes. Het gevolg van deze grote ontstekingen is het ontstaan van littekens en de puisten zijn in vrijwel alle gevallen pijnlijk. Lees meer over ernstige acne!

Pampers

Acne behandelen

Het mag duidelijk zijn dat het onder controle krijgen van ernstige acne om een andere aanpak vraagt dan het controleren van milde acne. Wanneer je last hebt van acne en je herkent één van bovenstaane vormen dan kun je verder lezen op onze website welke behandeling bij jouw situatie past. In dit artikel lees je meer over de verschillende vormen van acne of de behandeling van acne.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *