Mee eters, blackheads en Whiteheads

Heb je last van Blackheads of van Whiteheads?

Het zal altijd wel een lastig verhaal blijven, je vriendinnen en vrienden hebben allemaal een strakke huid en jouw huid wordt getekend door mee eters…

Je bent echter niet de enige die last heeft van mee eters, vrijwel iedereen krijgt uiteindelijk een keer te maken met mee eters omdat de mee eter een resultaat is van een natuurlijk en normaal proces dat in iedere voorkomt.

Dat betekent natuurlijk niet dat je de mee eters maar lekker moet laten zitten en ermee moet leren leven. Voordat we ons zorgen gaan maken over hoe je de mee eters het beste kunt verwijderen gaan we je eerst uitleggen waarom en waarvoor jij mee eters krijgt.

mee eters, mee-eters, acne

Miljoenen keer kans op een mee eter

Wat is een mee eters en waarom heb je ze? Met 2 eenvoudige feiten over mee eters heb je eigenlijk meteen het antwoord op deze vraag te pakken.

Feitje 1: Iedereen van ons heeft miljoenen haarfollikels of haarzakjes op zijn lichaam en daarvan bevinden zich er gigantisch veel op je gezicht.

Feitje 2: Een mee eter, blackhead of whitehead is niks anders dan een verstopte haarfollikel of haarzakje.

Als je het zo gaat bekijken vraag je jezelf natuurlijk af waarom we niet veel meer mee eters hebben dan nu het geval is.

Wanneer we iets dieper ingaan op het ontstaan van een mee eter of blackhead ziet dat er ongeveer zo uit:

Elk haarzakje bevat 1 haar en een talgklier die talg (of huidvet) aanmaakt die onze houdt gezond en soepel houdt. Onze houdt vernieuwt zich elke dag en daarbij worden dode huidcellen afgestoten. Wanneer deze dode huidcellen in het haarzakje terechtkomen en zich mengen met de talg vormen ze een eenvoudige plug die een klein bultje gaat vormen, dit bultje noemen we een comedoon.

Wanneer de huid over dit bultje intact blijft dan is het een gesloten comedoon en die noemen we een “whitehead”. Wanneer de huid echter openknapt of scheurt op het bultje dan kan er zuurstof bij de prop met dode huidcellen en talg komen waardoor er oxidatie plaatsvindt. Door deze oxidatie wordt het een gesloten comedoon die we beter kennen als “blackhead”.

En boem, daar is een nieuwe mee eter die het levenslicht ziet!

Naast de T-zone en op je kin kunnen blackheads voorkomen op je rug, in je nek, op je armen en op de schouders. Hoewel een mee eter eruitziet als viezigheid of vuiligheid die op je huid ligt weet je nu dat mee eters of blackheads weinig te maken hebben met vuil.

mee eters, mee-eters, acne

Blackheads of mee eters zijn gek op tieners! Huh?

Nou let op, wanneer je in de puberteit zit ben je de ideale kandidaat voor mee eters. Gedurende je tienerjaren ondergaat je lichaam een gigantische schommeling in de hormoonhuishouding. Hierdoor worden je talgklieren overactief en krijgen ze als het ware adhd. Dit traject is volkomen natuurlijk en 100% normaal als je volwassen wit worden maar de “blackheads” zijn een ongewenst bijproduct…

mee eters, mee-eters, acne

Andere oorzaken die zorgen voor blackheads

Hoewel mee eters in de meeste gevallen het resultaat zijn van natuurlijke functies en processen in onze huid zijn er wel een aantal andere factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van mee eters. Wanneer je deze factoren kent ben je meteen in staat om ze te minimaliseren.

Wanneer je jouw huid niet goed reinigt dan bestaat de kans dat dode huidcellen zich gaan ophopen, De kans op verstopte poriën en uiteindelijk mee eters wordt daardoor alleen maar groter.

Wanneer jij make-up of cosmetische producten op oliebasis gebruikt kan de kans op mee eters groter doordat dit de kans op verstopte poriën drastisch verhoogd. Lees maar eens verder op deze site en kijk bij je keuze voor cosmetische producten vooral naar producten die niet-comedogeen zijn.

Wanneer er sprake is van veel luchtvervuiling, een hoge luchtvochtigheid en viezigheid of vet op je dagelijkse werk is de kans op verstopte haarfollikels een stuk groter. Ook hierdoor is de kans op nieuwe “blackheads” een stuk groter.

mee eters, mee-eters, acne

Blackheads weg scrubben?

Jammer genoeg werkt het niet zo makkelijk…

Wellicht vraag je jezelf af waarom je mee eters niet verdwijnen door elke dag te exfoliëren of te scrubben? De realiteit is als volgt! Door niet goed of teveel te scrubben gaat je huid zich afvragen wat er gebeurt. Doordat je alle aangemaakte talg of huidvet weg scrubt denkt de huid dat er niet voldoende talg is aangemaakt waardoor het de productie nog verder gaat opvoeren.

Wanneer je dan ook je gezicht goed wilt reinigen als je last hebt van mee eters is het verstandig om te kiezen voor het juiste product. In de dagelijkse gezichtsverzorging bij mee eters en de beste producten bij mee eters of blackheads gaan we hier verder op in!

Wil je weten wat jij het beste kan doen om de kans op blackheads te minimaliseren of om ze te verwijderen dan kun je terecht op de volgende pagina’s:

Gezichtsverzorging bij Mee eters

De beste producten bij Mee eters

Review van de beste producten tegen Mee eters