Magnesium tegen acne en acnelittekens

Magnesium is 1 van de meest essentiële mineralen die we nodig hebben om goed te kunnen functioneren!

Wanneer je magnesium in de vorm van olie of als balsem regelmatig gebruikt op jouw huid is het bewezen dat je beter in staat bent om jezelf te kunnen ontspannen en is de kans op ongerustheid of een depressie flink kleiner. Een lange lijst van aandoeningen die variëren van diabetes tot gewrichtspijn kunnen langzaam afnemen door het gebruik van magnesium.

Daarnaast kan Magnesium ook cosmetisch gezien veel voor onze huid betekenen en daar gaan we direct verder op in, alles over magnesium tegen acne vindt je in dit artikel.

Magnesium als milde scrub of exfoliant en direct een magnesiumtekort oplossen

Het eerste wat belangrijk is om te weten is dat magnesiumolie helemaal geen olie is. Magnesiumolie is namelijk een geconcentreerde oplossing van natuurlijk mineraal zout met magnesiumchloride en gemengd met water. Magnesiumolie bevat zoveel mineralen dat het bij gebruik op je huid licht schurend aanvoelt maar het zal nooit je poriën verstoppen met acne of puistjes als resultaat. Het tegengestelde gebeurt juist, door de magnesiumolie in de huid te masseren verwijder je juist dode huidcellen die verantwoordelijk zijn voor verstopte poriën.

Daarnaast zorg je met het gebruik van de Magnesium voor een gezonde en stralende huid en help je jouw lichaam met het aanvullen van dit essentiële mineraal dat een belangrijke taak heeft bij belangrijke functies.

Magnesium tegen acne

Verantwoordelijk voor een probleemhuid die er rood en geïrriteerd uitziet is het stresshormoon cortisol. Dit stresshormoon wordt aangemaakt door je talgklieren en door je lichaam zelf. Wanneer je bloedsuikerspiegel te hoog is gaat je huid nog meer cortisol aanmaken en wanneer dit gebeurt komt er een proces op gang waarbij histamine vrijkomt en juist dat zorgt voor roodheid en geïrriteerdheid van de puistjes.

Door magnesium olie of de nieuwe Skin Balsem van Zechsal aan te brengen op de geïrriteerde huid zorg je dat proces gestopt wordt en je huid er weer normaal en gezond gaat uitzien. De magnesium zorgt voor een goede voeding an de huid waardoor die sneller zal kunnen herstellen en de roodheid zal afnemen. Zodra de magnesium de bloedvaten onder de huid bereikt kan ze ook worden ogenomen door de rest van je lichaam.

Milk of Magnesia

In de Verenigde staten is momenteel de Milk of Magnesia een product dat massaal wordt gebruikt voor het behandelen van acne en littekens. Hoewel de echte Milk of Magnesia in eerste instantie bedoelt is om oraal in te nemen om obstipatie en verstoppingen op te lossen is er iemand geweest die heeft besloten om de milk eens op zijn gezicht te gebruiken met een verbazingwekkend resultaat.

Omdat de zuurgraad echter veel te hoog is in de echte Milk of Magnesia is het echter niet het ultieme middel voor de behandeling van acne en acne littekens. Recent is er een nieuw product ontwikkeld door Zechsal wat gebaseerd is op de Milk of Magnesia maar dan met een voor de huid geschikte Ph-waarde. De Zechsal Skin Balm zoals het heet is een effectief middel tegen de vette huid, acne en acne littekens en is te gebruiken als balsem of als gezichtsmasker.

Magnesium bij huidproblemen

Magnesium heeft meerdere gunstige effecten op de huid, hierover lees je meer in dit artikel.

Pampers