Ingrediënten en bestanddelen die poriën verstoppen

Ingrediënten en bestanddelen die poriën verstoppen

We hebben het al eerder gehad over het gebruik van niet-comedogene producten bij het verzorgen van een huid die last heeft van acne en andere onzuiverheden. Waarom je beter niet-comedogene producten kunt gebruiken bij de verzorging van dit huidtype is dan ook wel duidelijk. Nu bekijken we het een keer van de andere kant. Welke ingrediënten of bestanddelen kunen mijn poriën wel verstoppen. Wanneer je antwoord weet op die vraag dan kun je een stuk makkelijker de juiste producten uitkiezen voor jouw huidverzorging.

Je hebt vast wel eens gehoord van comedogene ingrediënten. Deze ingrediënten werken het functioneren van jouw huid tegen, en kunnen comedonen (mee-eters) veroorzaken. Deze ingrediënten en bestanddelen worden vaak gebruikt in de reguliere make-up en huidverzorgingsproducten maar kunnen de huid enorm uitdrogen.

Ingrediënten die je beter kan vermijden:

  • Zeep, zepen bevatten uitdrogende stoffen die zeer uitdrogend werken op jouw huid.
  • Alcohol, alcohol werkt zeer uitdrogend op de huid en kan tevens verstoppingen veroorzaken.
  • Lanoline, lanoline is een vette substantie uit de vacht van schapen.
  • Parfum
  • Kunstmatige kleurstoffen
  • Minerale oliën

Wanneer de producten die jij al gebruikt deze bestanddelen bevatten kan het ervoor zorgen dat poriën verstopt raken en mee eters en puistjes tevoorschijn komen. Kijk dan ook altijd naar het label op de producten die je wilt gaan kopen en scan ze op de aanwezigheid van bovenstaande bestanddelen of kijk of er ergens vermeld staat dat het product niet-comedogeen is.

Pampers

Lees snel meer over niet-comedogene producten!