De meest effectieve behandeling van acne, puistjes en mee-eters

Tenminste dat is mijn ervaring, maar eerst even een kleine inleiding.

Uit de statistieken blijkt dat 8 op de 10 mensen op enig punt in hun leven te maken krijgen met acne. Hierdoor is deze huidaandoening een gigantische industrie geworden waarin elke producent de beste beweert te zijn.

Jammer genoeg werkt het zo niet bij acne, de meeste crèmes, pillen of zalven helpen niet tegen de acne waar jij last van hebt en in sommige gevallen maken ze het alleen maar erger.

Acne is niet alleen een probleem dat op de loer ligt bij pubers, uit onderzoek blijkt namelijk dat 2 op de 10 mensen na hun 25ste nog te maken krijgt met acne.

Wanneer jij ook last hebt van acne dan is het helemaal niet verstandig om je acne te behandelen met agressieve producten zoals scrubs of sterke acnemedicatie zoals isotretinoïne. Het probleem met dit soort middelen zit hem in de toegevoegde chemicaliën die de huid ontdoen van zijn natuurlijke bescherming waardoor jouw huid in de verdediging gaat schieten.

effectieve behandeling van acne, acne

Wat is acne en de wat veroorzaakt het?

Acne steekt de kop op wanneer de talgklieren in onze follikels overactief worden waardoor ze teveel talg gaan produceren. Deze talg is in een gebalanceerde hoeveelheid nodig voor de bescherming van onze huid maar wanneer er teveel van is kan het zich gaan mengen met dode huidcellen waardoor onze poriën verstopt raken waardoor mee-eters kunnen ontstaan.

Wanneer er dan ook nog eens een bacterie om de hoek komt kijken die de Propionibacterium acnes heet en die zorgt voor een infectie in de verstopte porie ontstaat er een puistje waarbij de omliggende huid rood en pijnlijk wordt.

De exacte oorzaak van acne (en dan met name de ernstige vormen) zal altijd wel onbekend blijven maar er zijn wel een aantal theorieën bekend. De hoofdoorzaak van acne is waarschijnlijk een verstoorde hormoon huishouding waardoor de talgklieren overactief worden.

Sommige onderzoekers beweren at er weinig tot geen relatie is tussen acne en je dieet terwijl anderen het tegenovergestelde beweren. Er komt in ieder geval steeds meer onderzoek naar dit verband en dat kan wellicht de halsstarrigheid van de medisch specialisten wegnemen. Factoren als een overmatige consumptie van koolhydraten (waaronder suikers) zijn in mijn geval echter een behoorlijke “trigger” voor mijn acne om te gaan woekeren.

De meest effectieve acne behandeling die ik heb gevolgd

De behandeling tegen acne die mij geholpen heeft om mijn ernstige acne conglobata te overwinnen bestaat uit 3 onderdelen die elkaar allemaal versterken. En juist die versterkende factor geeft de doorslag in het door mij behaalde resultaat. Doordat je al vrij snel een positieve verandering gaat waarnemen in je gezicht wordt je vanzelf steeds enthousiaster en is het makkelijk om door te zetten.

De beste behandeling tegen acne bestaat in mijn ogen uit de volgende 3 stappen die je tegelijkertijd volgt:

1: Wees fucking gezond voor je lichaam, echt:

Klinkt makkelijk maar is in de praktijk de moeilijkste van de 3 stappen. Met een gezonde levensstijl bedoel ik in mijn geval een gebalanceerd en gezond voedingspatroon met zo weinig mogelijk koolhydraten. Ik zeg bewust zo weinig mogelijk koolhydraten want 100% koolhydraatvrij is praktisch onmogelijk in onze samenleving. Het beste dieet op dit gebied heet daarom ook niet “Het koolhydraatvrije dieet” maar “Het Koolhydraatarme dieet” om maar even een voorbeeld te geven.

Ook wat betreft je drankjes wordt de keuze je makkelijk gemaakt! Veel water en geen enkele vorm van suikerhoudende drank. Veel groene thee of rooibos thee in plaats van koffie en geen zuivelproducten meer.

Nog een klein dingetje over suiker, over 30 jaar zullen onze kinderen met grote ogen aan ons vragen of wij vroeger echt cola en een zakje snoep konden kopen in de kantine! Tegen die tijd zal het verboden zijn en zal men suiker in al zijn kwaadaardige vormen net zo benaderen als wij nu doen bij het roken…

Maar goed, terug naar stap 1 want onderdeel van een gezonde levensstijl is ook lichaamsbeweging. Hoewel lichaamsbeweging voor de een moeilijker is dan de ander moet je het wel implementeren als je echt van je acne af wilt. 2 keer per week een half uurtje intensief sporten zoals hardlopen of een lekkere work-out in de sportschool zorgt ervoor dat je gifstoffen op de normale manier kunt afstoten door je zweetklieren in plaats van door je pukkels. En je zorg daarnaast voor een goede bloedcirculatie (vandaar dat je lekker rood wordt bij intensief sporten) waardor je huid sneller kan herstellen en sterker wordt.

Wat ik al zei over stap 1: het is de moeilijkste stap in het geheel maar het resultaat zal je gegarandeerd motiveren.

effectieve behandeling van acne, acne

Stap 2 in mijn meest effectieve behandeling van acne

De juiste huidverzorgingsproducten!

Geloof me of niet, je moet het zelf weten! Er zijn godnondeju wel 1000 verschillende producten te krijgen die allemaal claimen het wondermiddel te zijn tegen acne…

Hoe ga ik in hemelsnaam de juiste producten vinden in die massa?

Ja, en daar heb ik nu net het antwoord op gevonden… Tenminste ik ben er heilig van overtuigd!

De beste huidverzorgingsproducten bij een probleemhuid met acne (in welke vorm dan ook) zijn gebaseerd op in ieder geval 1 van de onderstaande 100% natuurlijke ingrediënten.

Verrekte nieuwsgierig he naar die ingrediënten :0 Oh ja, de ingrediënten staan in willekeurige volgorde! Ze zijn allemaal even goed, beter, best!

Tea Tree Olie

Calendula

Aloë Vera

Salicylzuur

Klei

Is dat echt alles wat je nodig hebt? Ja, dat denk ik echt!

Steker nog ik ben er van overtuigd en heb voor elk van de ingrediënten een aparte pagina gemaakt om uit te leggen waarom dit zo is en om je te laten zien welke producten dit ingrediënt als hoofdbestanddeel hebben.

Dat maakt die keuze uit al die duizenden producten al een stuk kleiner, het kaf is van het koren gescheiden zoals mijn oude omaatje zou zeggen.

Zijn er dan geen andere goede ingrediënten?

Natuurlijk wel, alleen zijn ze voor de behandeling van mijn acne allemaal wat minder geschikt. Probeer wel farmaceutische massaproductie links te laten liggen. Iets wat uit meerdere chemicaliën is samengesteld onder toevoeging van een vleugje tea tree olie bijvoorbeeld is echte rommel…

Maar ook dat is slechts mijn persoonlijke mening en ervaring…

Vergeten we dan nog iets? Yep, natuurlijk nummertje 3 in mijn eigen top 3!

effectieve behandeling van acne, acne

Nummer 3 is het toevoegen van onmisbare vitamines en mineralen aan het geheel wat hierboven staat.

What the fucker: vitamines en mineralen?

Ja, niets meer en ook niets minder is nodig om effectief je acne te overwinnen.

Met de juiste vitamines en mineralen bedoel ik in het geval van een probleemhuid met acne wat betreft de mineralen: Sulfur, Zink en Magnesium

En wat betreft vitaminen bedoel ik dit geval: Vitamine A, C, D en E.

4 stuks maar en dat valt wanneer je naar het totale gamma kijkt best mee. Geloof me of niet maar de kracht van de mineralen en de juiste vitamines bij het behandelen en onder controle krijgen van acne is echt gigantisch. Als voorbeeld haal ik magnesium aan omdat ik in eerste instantie niet wist dat dit mineraal ook helpt tegen acne.

Direct door naar: