De invloed van acne

Invloed van acne op je dagelijkse leven en alles wat erbij komt kijken. Acne heeft niet alleen een effect op je uiterlijk maar ook op je zelfvertrouwen. Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen en heeft als nare eigenschap dat het eigenlijk altijd in je gezicht begint. Hierdoor is het bij alles wat je doet en moet doen jammer genoeg duidelijk zichtbaar aanwezig. Hoewel het slechts een ontsteking van de talgklieren is kan acne voor een fikse deuk in je zelfbeeld zorgen. Dit is natuurlijk helemaal het geval wanneer je acne wat heviger is dan de gemiddelde jeugdpuistjes.

invloed van acne, acne

Acne behandelen

Bij het behndelen van acne heb je in ieder geval veel keus wanneer je opzoek gaat naar een behandeling. Dat mag wel duidelijk zijn wanneer je op acne zoekt in google, de resultaten zijn verbluffend. Wanneer je zelf acne wilt gaan behandelen dan is het verstandig dat je niet alleen de focus legt op een behandeling van de huid alleen. Acne kan ook ontstaan van binnenuit en in ieder geval verergeren wanneer je er een matig tot slecht voedingspatroon op nahoudt. Dat is in ieder geval onze ervaring! Je bent namelijk wat je eet en dit gezegde gaat ook op voor de probleemhuid! Een goede acnebehandeling legt de focus daarom niet alleen op de behandeling van de huid van buiten maar richt zich ook op een juiste levensstijl en voedingspatroon of dieet!

invloed van acne, acne

Welke acnebehandelingen zijn er allemaal mogelijk?

Wanneer je op zoek bent naar een goede acnespecialist dan vindt je deze op onze website! Je weet dan ook meteen welke vragen allemaal belangrijk zijn om te stellen en hoe het zit met de vergoeding van jouw zorgverzekeraar. Wist je dat er een aantal zorgverzekeringen echt uitspringen wanneer het gaat om de vegoedingen bij het behandelen van acne? Ook deze verzekeraars vindt je op onze website zodat jij niet zelf op zoek hoeft naar de beste verzekeraar.

invloed van acne, acne

Invloed van acne

Acne kan zelfs genetisch of hormonaal bepaald zijn en acne kan verergeren dor omgevingsfactoren zoals vieze lucht of smog. Ook stress is een achte acne-trigger, wanneer jij te lang moet functioneren onder teveel stress en druk dan reageert jouw huid daarop in de vorm van acne. Ook het gebruik van de verkeerde make-up (op oliebasis bijvoorbeeld) of haarlak (overmatig) kan puistjes en acne veroorzaken doordat je huid en de poriën die daarin zitten verstopt raken. Acne en voeding hebben een belangrijke relatie tot elkaar, zuivel, suiker, suikerhoudende dranken, bier, chocoade en varkensvlees hebben een negatieve invloed op acne.

Zo zie je dat er naast de gebruikelijke hormonen veel meer ten grondslag kan liggen aan het krijgen van acne of het verergeren van acne naar een heftiger stadium. De oorzaak kun je wat onze ervaring betreft wel gaan uitsluiten. Wanneer je bijvoorbeeld aan jouw huid merkt dat teveel cola voor een verergering van acne zorgt dan ligt de oplossing ook meteen binnen handbereik toch?

invloed van acne, acne

Oplossing acne

De oplossing voor acne is er niet in de vorm van een pilletje die alles voor je regelt en de acne binnen een week wegwerkt. Zelfs het zwaarste medicijn tegen acne (roaccutane bijv.) heeft een lange periode nodig voordat je de effecten ziet. De behandeling van acne bestaat uit meerdere stappen die je tegelijkertijd zet. Het is in onze ervaring een combinatie van een goede huidverzorging, voeding en de juiste supplementen aangevuld met een gezonde portie sport en levenststijl. En een goede behandeling is niet in een week klaar maar die vereist regelmaat en discipline.

Acne littekens

Ellke vorm van acne kan voor littekens zorgen! Hoewel deze meestal niet erg zijn kan dit wel gebeuren bij de zwaardere vormen van acne zoals acne conglobata en cystische acne. Ook voor de behandeling van littekens zijn er goede behandelingen die je kunnen helpen en die ook nog eens (gedeeltelijk) worden vergoed door de zorgverzekeraar.

 

 

voorbeeld acne