Behandelmethoden acne

Behandelmethoden Acne

Welke behandelmethoden zijn er allemaal mogelijk bij een huidtherapeut tegen acne. Elke huidtherapeut o acne-specialist heeft zijn eigen benadering over de beste behandelmethode tegen acne. En dan hebben we het over acne in al zijn vormen. De 1 zal ervoor kiezen om de focus te leggen op de oorzaak van het ontstaan van de acne terwijl de andere huidtherapeut zich richt op het verwijderen van de puistjes en mee eters. Het spreekt natuurlijk voor zich dat de beste behandelmethoden van acne bestaan uit een combinatie van het wegnemen van de acne bevorderende factoren en een uitwendige behandeling die past bij de vorm van acne die jij hebt.

Behandelmethoden acne, wat is er tegen acne te doen?

De verschillende vormen van acne kunnen goed tot uitstekend worden behandeld. De huidtherapeut kan beoordelen welke vorm van acne jij hebt en weet daar de beste behandeling bij te vinden. Bij de een zal middels een manuele peeling de mee-eters verwijderd worden en de puistjes ingeprikt en uitgedrukt worden terwijl bij de ander een fruitzuurpeeling of een behandeling met de ultrapeel ofwel microdermabrasie uitegevoerd worden. Acnelittekens kunnen met de laser of door middel van een microneedling behandeld en verminderd worden. De behandeling van acne door de huidtherapeut gebeurt soms ook in combinatie met de behandeling door een dermatoloog of huidarts. Ook zal de huidtherapeut je adviseren over de manieren waarop jij thuis acne kunt behandelen.

Behandelmethoden acne op een rij:

  • Manuele peeling van de huid, je huid wordt diep gereinigd en de mee eters en jeugpuistjes worden verwijderd door de huidtherapeut.
  • Fruitzuurpeeling of AHA peeling met alfa-hydroxyzuren wordt de afschilvering van de huid bevordert en de celvernieuwing van de huid wordt positief gestimuleerd.
  • Microdermabrasie, met microdermabrasie wordn steriele kristallen door middel van vacuümzuikracht over de huid gestraald. Doordat de huid wordt gezandstraald verdwijnt de bovenste huidlaag .
  • Behandeling met Benzoylperoxide, de behandeling van acne met Benzoylperoxide verminderd de aanmaak van talg en over de behandeling van acne met Benzoylperoxide lees je op deze website veel meer.
  • Laserbehandeling tegen littekens, wanneer je last hebt van littekens als gevolg van bijvoorbeeld acne dan kan dit behandeld worden met lasertherapie. De laser brengt het genezingsproces van je huid op gang waardoor de behandelde littekens voorzien worden van nieuw collageen.
  • Microneedling tegen littekens, met deze behandeling krijgt de huid een stimulans om nieuwe huidcellen aan te gaan maken.

Lees in de onderstaande artikelen meer over behandelmethoden van acne:

De beste producten tegen acne

Mineralen tegen acne

Salicylzuur tegen acne

Benzoylperoxide acne

Pampers