Behandeling Hidradenitis Suppurativa

Behandeling Hidradenitis Suppurativa

Afgelopen maart ben ik naar de huisarts geweest voor een plek onder mijn oksel waar ik steeds meer last van kreeg en die behoorlijk lekte wanneer ik intensief bezig was. De plek werd daarnaast ook nog eens behoorlijk gevoelig wanneer ik het aanraakte en bij de zogenaamde onverwachte bewegingen tijdens het sporten. Uiteindelijk heb ik na aandringen van mijn vrouw een afspraak gemaakt bij de huisarts om eens te laten kijken wat er nu precies aan de hand was.

Diagnose Hidradenitis Suppurativa

Op afspraak bij mijn altijd vriendelijke huisarts kwam deze na een uitgebreide blik op de diagnose hidradenitis suppurativa en omdat ik al een beetje bekend was met deze huidaandoening kon ik hem vertellen dat dus ontstoken zweetklieren waren. Na de diagnose hidradenitis suppurativa vroeg ik mijn huisarts wat voor behandelingen er mogelijk waren tegen deze pijnlijke en vervelende huidaandoening en het antwoord was kort en krachtig.behandeling hidradenitis suppurativa Een operatie van hidradenitis was noodzakelijk om al het littekenweefsel en de ontsteking weg te kunnen halen maar daarvoor diende de wond rustig te zijn. Een antibioticakuur was daarvoor bij uitstek geschikt en deze kon ik dezelfde dag bij de optheek ophalen. Daarnaast was er één remedie die ik zelf kon inzetten om geen last meer te krijgen van hidradenitis en dat was stoppen met roken! Omdat ik de eigenschap heb elke dag een paar sigaretjes te roken en omdat ik verdomd goed weet hoe slecht dit is.

Operatie en behandeling hidradenitis suppurativa

Na de antibioticauur, die ik overigens niet kon verdragen, heb ik een afspraak gemaakt bij de dermatoloog en na een eerste afspraak werd de diagnose van de huisarts bevestigd. Een nieuwe afspraak met haar was snel gemaakt om het zaakje weg te kunnen snijden. Een beetje wetende wat zo’n ingreep inhoudt na een drietal fistel operaties ging ik met frisse tegenzin naar het ziekenhuis. De dermatoloog deed de ingreep zelf en na een uitgebreide verdoving van de lek sneed vakkundig al het dode littekenweefsel en de ontsteking weg en plaatste er een stuk of wat hechtingen in!

 

Benieuwd naar het resultaat van mijn behandeling?

Zie hieronder de foto’s van mijn plek nadat de dermatoloog de ingreep heeft gedaan! Tot nu is de plek 1 keer weer ontstoken geweest en dit heb ik onder controle kunnen krijgen met mijn silicea d30 die ik gebruik wanneer ik last heb van ontstekingen! Wil je meer lezen over hidradenitis suppurativa of een andere huidaandoening zoals acne?

 

hidradenitis suppurativa, behandeling hidradenitis suppurativa

Pampers