Alle informatie over acne verzamelen!

Alle informatie over acne verzamelen

Op acneacademie.nl willen wij zoveel mogelijk informatie over de huidaandoening acne verzamelen en dit combineren met de beste behandelingen en producten tegen acne. Door het maken van reviews kun jij zelf bepalen of de behandeling of product bij jouw situatie past en affectief kan zijn tegen de vorm van acne waar jij last van hebt.

Acne is een van de bekendste huidklachten, niet alleen bij pubers maar ook bij tieners, jong volwassenen en zelfs volwassenen. Omdat onze huid op elke vierkante centimeter ongeveer vijftien talgklieren bevat is de kans op verstopte poriën groot. En een verstopte porie is nu net het beginstadium van acne.

Onze talgklieren maken talg aan, talg is met een ander woord huidvet. Dit talg is noodzakelijk om onze huid te beschermen en om onze huid soepel te houden. Wanneer je teveel talg aanmaakt kun je dit eenvoudig herkennen omdat je gedurende de dag een vette huid krijgt.

Acne of puistjes

Acne is een huidaandoening waarmee het leven soms behoorlijk lastig kan zijn. Helemaal omdat acne in je gezicht duidelijk zichtbaar is en je zelfvertrouwen en zekerheid flink kan ondermijnen. Dit is natuurlijk helemaal het geval wanneer je in de puberteit zit of te maken hebt met een vorm van ernstige acne.

Het probleem is dat je waarschijnlijk al veel middeltjes, medicijnen en crèmes uit hebt geprobeerd die allemaal pretenderen te werken tegen acne. Helaas zijn er maar weinig producten en behandeling die echt het gewenste resultaat kunnen benaderen.

Oorzaak acne behandelen

Een effectieve behandeling van acne begint in mijn geval niet alleen met uitwendig gebruiken van de beste exfoliants, cleansers en andere crèmes of lotions. Acne kan je ook behandelen door je voedingspatroon en dagelijkse gewoonten eens onder de loep te nemen. Een gezonde huid komt namelijk voor het grootste gedeelte van binnenuit: je bent wat je eet.

Kenmerken van acne

Wanneer je op de hoogte bent van de kenmerken van acne en de verschillende vormen van acne ben je een eind op de goede weg. Wanneer je dan ook nog eens weet wat voor huidtype je hebt en welke producten dar het best bijpassen dan kun jij acne overwinnen.

Ernstige ontstekingen

Heb jij last van ernstige ontstekingen dan kan er sprake zijn van onderhuidse puisten, acne conglobata of cystische acne. Deze vormen van acne zijn niet alleen fysiek zwaar maar hebben ook psychisch een flinke weerslag op je gesteldheid. Ook bij de ernstige vormen van acne is er veel wat je zelf kunt doen om de ontstekingen onder controle te krijgen maar is een bezoek aan de huidarts, dermatoloog of acne-specialist wel noodzakelijk.

Omdat ik ook persoonlijk met ernstige acne te maken heb weet ik uit ervaring dat het best lastig is om een goede acne-specialist te vinden. En wat mag je precies van een acne-specialist verwachten? Speciaal hiervoor heb ik het artikel over acne-specialisten geschreven.

Hoe ontstaat een puist?

Van een puist is pas sprake wanneer je te maken krijgt met pusvorming. Een mee-eter valt daar dan al buiten omdat deze enkel uit dode huidcellen en opgehoopt talg bestaat. Lees hier meer over hoe een puist ontstaat!

De bekendste vormen van acne vindt je hier.

Acne vulgaris, de meest bekende vorm van acne, en deze begint meestal in de puberteit. Herkenbaar aan de vele mee-eters en puistjes op voornamelijk de wangen, het voorhoofd, de kin en de kaaklijn. Geschat wordt dat ongeveer 80% van de jongeren er in mindere of meerdere mate last van heeft.

Acne conglobata, deze ernstige en heftige vorm van acne is herkenbaar aan de aanwezigheid van grote en felrode onderhuidse bulten en cysten. Acne conglobata komt meestal voor bij mannen op het gezicht, de schouders en de rug.

Acne comedonica, deze vorm van acne is te herkennen aan de mee-eters ((comedonen) en bij deze vorm is er geen sprake van ontstekingen met pusvorming.

Terug naar de basis

Acne is een huidaandoening die schreeuwt om aandacht en behandeling. Niet alleen omdat je er psychisch veel last van kunt hebben maar ook om ernstige schade van de huid in de vorm van littekens te voorkomen. Acnelittekens zijn bij de ernstige vormen van acne een niet te onderschatten gevolg waar je nog lang veel last van kunt hebben.

Pampers

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *