Acne overwinnen op eigen kracht!

Wilskracht, doorzettingsvermogen en de juiste keuzes bij het overwinnen van acne!

Als je last hebt van acne is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Medicatie kan verwarrend zijn en de bijwerkingen maken het er niet gemakkelijker op. Daarnaast heb je ook nog ongelooflijk veel cosmetische producten met de boodschap acne drastisch te verminderen terwijl het de situatie meestal alleen maar verergert.

Acne overwinnen kun je zelf realiseren wanneer je in staat bent het overzicht te houden en door de juiste keuzes te maken. Acne overwin je niet door alleen maar uitwendige behandelingen te kiezen. Acne overwin je ook niet door alleen maar pillen te nemen.

De meest effectieve manier om acne te kunnen overwinnen is een combinatie van de juiste voeding, de juiste producten en de juiste routine. Dit vereist echter wel doorzettingsvermogen, wilskracht en opoffering van jou!

Maar als je het echt wilt dan kan je het, en nog eens met 2 vingers in je neus ook!

2 van de belangrijkste fundamenten om acne te overwinnen:

Er zijn onvoorstelbaar veel mogelijkheden om acne natuurlijk te behandelen. Helemaal wanneer je op google gaat zoeken naar behandelingen tegen acne, puistjes en mee-eters is het resultaat een enorme hoeveelheid aan websites en informatie. Wanneer jij op zoek gaat naar de beste natuurlijke behandeling van huidaandoeningen zoals acne dan kunnen we je daar, uit eigen ervaring, de volgende fundamentele tips bij geven.

Blijf kritisch en stel jezelf vragen

Jij weet diep van binnen al waar de oplossing voor je probleem ligt! Wanneer je bij de huisarts of huidarts terecht komt wordt acne (te) klinisch beoordeeld! Het ligt aan de hormonen en met medicijnen gaan we dat onderdrukken. Wetenschappelijk gezien heeft je voedingspatroon of dieet geen invloed op het ontstaan van acne terwijl jezelf wel beter weet. Wanneer wij teveel suiker (koolhydraten) eten verergert onze acne duidelijk. Ligt aan de verhoging van je bloedsuikerspiegel wat zijn weerslag heeft op onze hormoonhuishouding. Daarnaast is suiker in al zijn vormen slecht voor de kwaliteit van je bloed waardoor ontstekingen kunnen ontstaan.

Blijf ook kritisch wanneer je kiest voor een alternatieve geneeswijze of behandeling! Geen enkele behandeling tegen acne is vanaf dag 1 actief. Vraag naar de hoed en de rand is mijn advies. Waarom schrijf je die medicijnen voor? Waarom in die dosering? Wanneer is het reëel om resultaat te verwachten? Zomaar een aantal vragen waarmee je voor jezelf het verwachtingspatroon duidelijk kunt instellen.

Je huid is de spiegel van je binnenkant!

Neem je voedingspatroon of dieet eens goed onder de loep! Wanneer je last hebt van acne gaat het gezegde: Je bent wat je eet, zeer zeker op! Elke acne-specialist kan beamen dat de behandeling van acne niet alleen uitwendig mogelijk is, je zult ook moeten kijken naar je voedingspatroon.

Kies bij acne voor onbewerkt voedsel en zo min mogelijk koolhydraten. Koolhydraten is de brandstof voor ontstekingen. Zonder brandstof geen ontstekingen dus met andere woorden: zonder suiker geen acne… Daarom ben ik zelf al ruim 7 jaar een fervent aanhanger van het koolhydraatarme dieet, simpelweg omdat ik daarmee veel verbetering in mijn acne heb ervaren.

Over 30 jaar zullen onze kinderen met grote ogen aan ons vragen of wij, toen we pubers waren, echt coca cola en snoep konden kopen in de winkels.

Wij zullen, let op mijn woorden, over 30 jaar net zo praten over suiker als dat we nu praten over roken!

Kijk ook eens naar allergieën en intoleranties voor bepaalde producten

Een goede specialist op het gebied van acne kijkt ook naar allergieën en intoleranties. Zelf heb ik een intolerantie voor zuivelproducten. Wanneer ik melk drink wordt mijn acne erger en krijg ik veel witkopjes op mijn kin en kaaklijn. Laat ik de zuivel links liggen dan verdwijnen ze net zo hard weer. Toen ik een acne-behandeling bij Loes Oud heb gehad kwam uit mijn allergietest een overgevoeligheid voor doperwten. Nadat ik de proef op de som heb genomen met een week lang doperwten bij mij eten zag ik direct een verergering van de puistjes, bijzonder toch…

Wanneer je acne wilt overwinnen ligt het fundament in het juiste voedingspatroon en het gebruik van de juiste producten gecombineerd met jouw doorzettingsvermogen om je doel te halen.