Acne: de huid behandelen

Behandelen van acne

De huid behandelen wanneer je last hebt van acne is een belangrijk onderdeel van een succesvolle behandeling. Lees wat je kunt doen met natuurlijke producten om jouw huid te helpen bij het herstel van de schade die is ontstaan door acne.

Stap voor stap je huid behandelen

Stap 1: Kies voor een milde reiniger!

Om roodheid te voorkomen, de huid te ondersteunen bij het herstel en om de talgproductie te verminderen is het belangrijk dat je jouw huid 2 maal per dag wast met een milde en in water oplosbare reiniger. Vermijd hierbij te agressieve zeep omdat die de huid aleen maar uitdrogen en irriteren waardoor de huid nog meer talg aan gaat maken. Dit advies is ook verstandid bij het gebruik van scrubs, ook hierbij is het belangrijk om niet te agressief te werk te gaan.

Stap 2: Exfoliëren van de huid!

Door je huid en dan vooral je gezicht regelmatig te exfoliëren verwijder je dode huidcellen en andere vuiligheid die de priën kan verstoppen. Hierdoor wordt de kans op het ontstaan van puistjes natuurlijk stukken groter. De beste manier om te exfoliëren is met een product dat het natuurlijke salicylzuur bevat. Salicylzuur is niet alleen mild voor de huid maar ook nog eens effectief tegen acne en puistjes en verminderd de roodheid van de huid.

Stap 3: Elimineer de bacteriën die puistjes kunnen veroorzaken!

Een van de allerbeste bestanddelen die in staat is om de p. acnesbacteriën te doden is Bezoylperoxide. Bezoylperoxide is de acne killer van dit moment en dat is al in veel verschillende onderzoeken aangetoond! Wanneer je voor het eerst Benzoylperoxide gaat gebruiken is het verstandig te kiezen voor een lage concentratie van ongeveer 2,5%.

Stap 4: Zorg voor een adequate bescherming tegen zonlicht!

Wanneer jouw huid en tegen de acne en tegen zonlicht moet vechten dan is dat een zware strijd. Hoewel een beetje zonlicht een positief effect kan hebben op acne is teveel zonlicht schadelijk. Kies voor een zonnefilter met een Sun Protection Facto (SPF) van minimaal 25 om de huid te beschermen

Stap 5: Absorbeer overtollig talg!

De hormoonschommelingen zijn verantwoordelijk voor een verhoogde talgproductie en dat hoort er nu eenmaal bij. Hierop kun je verder weinig invloed op uitoefenen maar het is wel eenvoudig om de talg of huidvet regelmatig te verwijderen.Dit doe je niet alleen door te exfoliëren maar ook door je gezicht te wassen met een goede reiniger zoals olijfoliezeep.

Meer lezen over wat acne is!

Pampers