Acne crème

Wat kan Acne crème voor mijn huid betekenen en welke tips kan ik gebruiken!

De beste Acne crème voor mijn huid?

De juiste acne crème zorgt voor een effectieve behandeling van de acne, puistjes en mee eters zonder dat de acne crème daarbij de huid irriteert of uitdroogt. Van belang bij een keuze voor de acne crème is dat deze past bij de huid die je hebt en samengesteld is uit ingrediënten die niet alleen effectief zijn maar het liefst ook nog natuurlijk. De beste acne crème verzacht de huid en herstelt de natuurlijke vochtbalans. Daarnaast is het belangrijk dat de crème snel intrekt en het de huid niet uitdroogt, hierdoor is de acne crème ook geschikt voor de gevoelige huidtypes! Als laatste is het belangrijk dat een acne crème vrij is van parabenen en conserveermiddelen die de acne alleen maar verergeren.

Acne

Acne is een bijzonder hardnekkige huidaandoening die vrijwel altijd ontstaat als gevolg van ontstoken of geïnfecteerde talgklieren. Acne kun je herkennen aan de puistjes op de huid die vooral in het gezicht ontstaan. Acne kan echter ook op andere delen van het lichaam zoals de rug, borst of armen voorkomen. Wanneer je last hebt van acne dan is het belangrijk om de juiste verzorging voor je huid te hebben.

Acne crème, tips tegen acne!

Herhalen, herhalen, herhalen

Geen enkele Acne crème werkt bij eenmalig gebruik, zelfs de allerduurste crème krijgt dat niet voor elkaar. Voor een optimaal resultaat gebruik je de crème gedurende een langere periode! Hoe lang? Dat staat uiteraard ook vermeld in de top 5 van acne crèmes die wij het beste vinden!

Wees geduldig

Aansluitend op de eerste tip moeten we ook zeggen dat het belangrijk is om geduldig te zijn bij de behandeling van acne met een acne crème. Een gezicht vrij van acne heb je niet na één nachtje slapen al te pakken.

Zit niet aan je gezicht…

Probeer juist niet te krabben of puistjes uit te knijpen tenzij het echt niet anders kan…. Hierdoor kunnen ontstekingen en littekens sneller ontstaan en daardoor kunnen je klachten verergeren.

Gebruik producten die passen bij je huid en huidtype

Kies voor een acne crème die aansluit bij de ernst van je acne, wanneer je last hebt van slechts een paar jeugdpuistjes is een andere crème nodig dan wanneer je last hebt van ernstige acne!

Vermijd stress

Probeer zoveel mogelijk om stress te vermijden! Ook is roken niet echt wenselijk wanneer je last hebt van acne en helpt het gebruik van te agressieve huidverzorgingsproducten niet mee…

Wat doet de beste acne crème

1: Acne crème zuivert

Een goede crème zorgt voor en diepe zuivering van de huid zodat puistjes, acne en mee eters minder kans krijgen. De beste acne crème zorgt daarbij voor ongunstige omstandigheden voor de groei van bacteriën die acne veroorzaken.

2: Verzacht de huid

Een goede crème zorgt voor een zachte huid waardoor de felrode kleur die meestal bij acne en ontstekingen komt kijken wordt verminderd zonder daarbij voor een vette huid te zorgen!

3: Hydrateert de huid

De combinatie van ingrediënten zorgt voor de juiste hydratatie van je huid waardoor de vochtbalans wordt hersteld en op peil blijft.

Top 5 beste Acne crème

Natuurlijk herstel van de huid na acne, puistjes en mee eters

Niet alleen door een wond maar bijvoorbeeld ook na heftige acne kan je een vervelend litteken overhouden, met de volgende tips kun je deze littekens in ieder geval verminderen of zelfs voorkomen!

Normaal gesproken zal , afhankelijk van de diepte van je wond, je lichaam zelf aan het werk gaan om de beschadiging te herstellen. Bij dit proces wordt nieuw weefsel aangemaakt en in veel gevallen is dit eigenlijk net iets teveel. Dit huidweefsel wordt ook wel collageen genoemd en dit overtollige collageen wordt weer littekenweefsel genoemd.

Tip: Gebruik één van de betere littekencrèmes

Pampers

Met de juiste littekencrème houdt je de huid zacht en soepel! Littekencrème kun je gebruiken zodra een wond gesloten is en de korst is verdwenen. Wil je meer lezen over de beste littekencrème dan is dit artikel interessant!