Mee eters verwijderen zonder huidbeschadigingen

Mee-eters verwijderen zonder huidbeschadigingen

Hoe kun je mee eters verwijderen zonder de huid te beschadigen of littekens achter te laten?

Mee eters ontstaan doordat de poriën de talg niet meer kunnen afvoeren waardoor het zich gaat ophopen en vermengd met dode huidcellen en bacteriën. Wanneer deze ophoping van talg in contact komt met zuurstof dan gaat er oxidatie plaatsvinden waardoor er een zwarte kop op de mee eter ontstaat.Vandaar dat de mooie Engelse naam voor een mee eter een Blackhead is! In dit bericht geven we je een aantal tips over hoe je mee eters het beste kunt verwijderen zonder daarbij de huid te beschadigen!

mee eters verwijderen, mee eters, mee eters uitknijpen, mee eters voorkomen, poriestrips, comedonenlepel, comedonendrukker

Zelf mee eters verwijderen

Voorkomen is beter dan genezen wanneer we het hebben over mee eters, puistjes en acne. Wanneer je wilt voorkomen dat je last van mee eters krijgt is het belangrijk dat je de talgproductie onder controle houdt en je gezichtshuid regelmatig goed reinigd waardoor dode huidcellen en bacteriën worden verwijderd.

Mee eters verwijderen

Er zijn een aantal manieren om mee eters te verwijderen en net als bij het uitknijpen van een puistje is het belangrijk dat je van te voren weet waar je aan begint en dat je de juiste maatregelen neemt om huidbeschadigingen littekens te voorkomen. De makkelijkste manier om mee eters te verwijderen is door de mee eters uit te knijpen met je vingers! Houdt er dan wel rekening mee dat die vingers vol zitten met bacteriën en andere verontreinigingen.Wanneer je dus even snel een mee eter moet wegweken is het wel verstandig dat je jouw handen eerst grondig wast.

mee eters verwijderen, mee eters, mee eters uitknijpen, mee eters voorkomen, poriestrips, comedonenlepel, comedonendrukker

Stappenplan bij het mee eters verwijderen!

Exfoliëren, reiniging en hydratatie

Wanneer je mee eters gaat verwijderen is het beangrijk dat je van te voren je gezicht scrubt of exfolieert met een mild product. Na het exfoliëren kun je gebruik maken van een goede facewash op basis van de welbekende acne-killers zoals salicylzuur, benzoylperoxide of tea tree olie. Als laatste is het belangrijk om de huid te hydrateren met een niet-comedogene créme. Niet-comedogeen houdt in dat er teveel olie of vet of te agressieve bestanddelen in de créme zitten die de huid weer irriteren en verstoppen. Deze stappen kun je voor het beste resultaat elke 2 tot 3 keer herhalen!

mee eters verwijderen, mee eters, mee eters uitknijpen, mee eters voorkomen, poriestrips, comedonenlepel, comedonendrukker

Stomen!

Een van de meest ondrschatte manieren om de huid diep te reinigen is stomen! Door te stomen geef je niet alleen een dieptereiniging aan de huid maar verwijder je ook alle dode huidcellen en bacteriën die je gedurende de dag hebt verzameld. Verder zorgt een stoombad ervoor dat je poriën open gaan staan waardoor het eenvoudiger is om mee eters uit te knijpen! Je kunt kiezen voor een elektrische gezichtsstomer of je maakt gewoon zelf een stoombad met kokend water in een bak. Voor de veiligheid spreekt het voor zich dat een elektrische gezichtsstomer veruit de beste keus is!

Je kunt ook variëren wanneer je jouw gezicht gaat stomen, dit doe je door bijvoorbeeld een paar druppels tea tree olie of jojoba olie toe te voegen. Je merkt het direct en je huid gaat er van stralen!

Mee eters verwijderen met Bioré Poriestrips

Sinds kort kunnen we in Nederland ook de de Bioré Poriestrips bestellen die in Amerika al jarenlang tot de online bestsellers horen op Amazon.com. De porie strips van Bioré zijn eenvoudig in het gebruik en verwijderen alle dode huidcellen en opgehoopte talg! Nt als bij het Blackhead Killer Masker worden de verontreinigingen mee naar buiten getrokken wanneer je de poriestrip verwijderd. Benieuwd? Lees hier onze review van de Bioré Pore Strips!

mee eters verwijderen, mee eters, mee eters uitknijpen, mee eters voorkomen, poriestrips, comedonenlepel, comedonendrukker

Comedonenlepel

Een van de meest effectieve manieren om mee eters te verwijderen is door gebruik te maken van de comedonenlepel of de comedonendrukker! Met dit handige geredschap kun je de hardnekkige en lastig te bereien mee eters verwijderen doordat je simpelweg meer kracht en druk kunt uitoefenen met de comedonenlepel! De beste comedonenlepels vindt je in deze Top 3 comedonenlepels!

mee eters verwijderen, mee eters, mee eters uitknijpen, mee eters voorkomen, poriestrips, comedonenlepel, comedonendrukker

Mee eters uitknijpen

Mee eters uitknijpen is eigenlijk vrij eenvoudig wanneer je er maar goed bij kunt! Door mee eters zelf uit te knijpen met je vingers ben je prima in staat de meeste mee eters te verwijderen. Zorg er echter voor dat je bovenstaande tips gebruikt zodat je geen schade aanbrengt of littekens achterlaat. Wanneer je mee eters hebt verwijderd kan het zo zijn dat je last houdt van een wijde of vergrote proie. Ook hier is een oplossing voor door het gebruik van Bioré Pore Strips. Meer lezen over het oplossen van verwijde poriën doe je in dit artikel!

 

 

 

 

 

Wie krijgt er last van Acne?

Wie krijgt er last van acne?

Of je nu jong, oud, mannelijk of vrouwelijk bent, zo ongeveer iedereen krijgt eens of meerdere keren te maken met acne. Acne staat voor veel van ons synoniem aan de puberjaren en dat is voornamelijk te danken aan de veranderende hormonen. Maar acne stopt meestal niet als je de 20 gepasseerd bent, en groot aantal volwassenen houdt of krijgt weer last van acne.

Dus als je nog nooit je huid hebt hoeven te verbergen achter een dikke laag make-up of nog nooit hebt moeten voorkomen om op de foto te komen dan mag je jezelf gelukkig prijzen! Er zijn er maar weinig op de wereld die in hun leven nooit last krijgen van acne…

wie krijgt er last van acne

Welke acne heb ik eigenlijk?

Het type of de soort acne waar je last van kunt krijgen verschilt niet allen per leeftijd maar ook per geslacht en op de plekken waar je er last van krijgt. Jongens hebben vrij vaak heftigere acne dan de meiden en meestal groeien jongens er rond hun 20ste levensjaar weer overheen. Bij meiden kan de acne langer aanhouden en kan de acne ook ineens weer uitbreken tijdens een zwangerschap of de menopauze. Wanneer je meer wilt weten over jeugdpuistjes dan kun je dit artikel lezen en natuurlijk vindt je ook over acne en de ernstigere vormen van acne ook alles op onze website.

Waar komt acne het meeste voor?

Acne kan overal op ons lichaam voorkomen! Acne heeft echter de eigenschap om vooral op de T-zone van het gezicht, de nek, de schouders en de rug als thuisbasis te kiezen. Bij volwassenen die last hebben van acne is vooral het gezicht en dan met name de kin, kaaklijn en het bovenste gedeelte van de nek de klos. Wanneer je last hebt van “bodyacne” zoals we dat in Engeland zo mooi zeggen dan zit de acne (di meestal ook heftiger van aard is) voornamelijk op de schouders, de rug en de borstkas.

wie krijgt er last van acne

Zo snel mogelijk van acne af?

Het maakt niet uit of hoe oud je bent of at je geslacht is! Of je nu last hebt van acne terwijl je juist net naar die nieuwe school moet of je moet als volwassen professional een presentatie geven voor een grote groep mensen… Acne heeft altijd impact op iedereen die het heeft! Gelukkig kun je zelf heel veel doen om zo snel mogelijk van de acne af te komen! Natuurlijk lukt dit niet in 1 nachtje maar met de tips tegen acne op de acne academie kunnen we je uit eigen ervaring helpen. Niet alleen om acne te overwinnen maar ook met de camouflage van acne of het behandelen van de reminders aan de acne: littekens. Over al is wel en advies of tip voor en op de acne academie hebben we ze met behulp van onze duizenden lezers per maand gebundeld!

 

Acne voorkomen met de juiste voeding?

Acne voorkomen met de juiste voeding

Kun je acne voorkomen met de juiste voeding en wat zijn dan precies de effecten van voeding en diet op acne?

De stelling dat je een verbetering ziet in jouw acne door het aanpassen van je dieet komt in feite neer op 4 factoren, hieronder kun je lezen welke factoren en rol spelen.

Kies de juiste voedingsstoffen

Je bent wt je eet is de belangrijkste regel! En deze gaat niet alleen op bij het verminderen van acne maar telt natuurlijk voor het gehele idee van gezondheid. Ons lichaam is een complex systeem dat elke dag weer behoefte heeft aan de juiste mix van o.a. vitamines, mineralen, omega3 vetzuren en antioxidanten om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je dagelijkse voedingspatroon je lichaam hier niet, of te weinig, van voorziet ontstaan er tekorten waardoor er problemen kunnen ontstaan.

Goed functionerende darmen!

Onze darmen bepalen hoe fit we ons voelen en een goed functionerend darmstelsel is essentieel voor een gezonde huid! Nietallen een gezonde huid maar ook de opname van voedingsstoffen, een goed immuunsysteem en de juiste afvoer van afvalstoffen valt of staat met een goede darmflora! Deze darmflora wordt zwaar belast door het gebruik van bijvoorbeeld antibiotica en de invloed van een slecht voedingspatroon met veel verzadigde vetten of en teveel aan geraffineerde suiker.

Hormonale balans

Vaak hoor je de term hormonale acne voorbijkomen en dit heeft te maken met het ontstaan van acne in de puberteit of op latere leeftijd door bijvoorbeeld een zwangerschap. Een grote verandering of schommeling in de hormoonspiegel is dan de trigger voor de aanmaak van extra talg (huidvet) die verstopte poriën kan veroorzaken! Hoe houdt je jouw hormonen dan onder controle? Door bijvoorbeeld te kiezen voor een laag-glycemisch dieet, lees er hier meer over.

Een goed functionerend immuunsysteem

Deze gaat natuurlijk samen met alle punten die hierboven al genoemd zijn! Een goed werkend immuunsysteem krijg ik door bijvoorbeeld een goed werkend darmstelsel, de juiste voeding en de beste supplementen, gebalanceerd hormoonstelsel en een gezonde levensstijl. Dit hele principe valt of staat bij mij met het eten en drinken van de juiste en gezonde voeding!

Lees hier meer over acne!

 

 

 

Teunisbloemolie tegen acne

Teunisbloemolie en acne

Teunisbloemolie is een onbekende maar effectieve olie tegen acne!

Ongetwijfeld heb je wel eens iets gehoord over teunisbloemolie! Teunisbloemolie staat bekend als een natuurlijke oplossing om menstruatieklachten of overgangsproblemen te verminderen maar is wat minder bekend als remedie bij acne, puistjes, huidallergiën of een droge huid. Ook is teunisbloemolie niet uitsluitend voor vrouwen geschikt… Ook mannen kunnen zonder problemen teunisbloemolie gebruiken om acne te verminderen of een geïrriteerde huid na et scheren te voorkomen. Teunisbloemolie is bij uitstek geschikt om de huid jong en soepel te houden.

Teunisbloemoliecapsules of koudgeperste teunisbloemolie

Voor een gezonde en soepele huid kun teunisbloemolie als ondersteuning gebruiken omdat deze goed is voor zowel een gezonde huid als een probleemhuid met bijvoorbeeld acne. Teunisbloemolie is een veel gebruikt bestanddeel is bijzonder veel verzorgingsproducten die gericht zijn op acne, droge huid of allergiën.

Teunisbloemolie voor de huid

Als je een supplementinneemt en het heeft is geneeskrachtige tegen een probleem dan zorgt ons lichaam dat het op de juiste plek terecht komt. Teunisbloemolie is een ondersteuning voor onze huid en het regelt de aanvoer van voedingsstoffen naar de huid, het verhoogt de elasticiteit van de huid, verzorgt de hydratie en reguleert de talgproductie. Teunisbloemolie wordt gebruikt bij de volgende aandoeningen:

 • Atopisch eczeem
 • Droge huid
 • Vroegtijdige huidveroudering
 • Slecht helende wondjes
 • Acne, dermatitis, ontstoken of geïrriteerde huid
 • Jeuk, droogte en roodheid van de huid
 • psoriasis.

Teunisbloemolie tegen acne en puistjes

Wanneer je last hebt van acne dan kun je teunisbloemolie gebruiken omdat het van nature gammalinoleenzuur bevat die door bijvoorbeeld vitamine b3 en vitamine b6 wordt omgezet in prostaglandinen. Daarnaast is teunisbloemolie ook een ontstekingsremmer en dat is juist bij acne of een allergische reactie noozaak om de huid te kunnen laten herstellen. Het verbetert niet alleen het herstel maar is ook bevorderlijk voor de elasticiteit en de stevigheid van jouw huid. Je kunt teunisbloemolie zonder problemen gebruiken als uitwendige topische behandeling van acne en puistjes maar je kunt ook teunisbloemolie is capsules gebruiken als voedingssupplement.

Zwangerschapsacne voorkomen

Zwangerschapsacne voorkomen

Een zwangerschap zorgt voor grote hormonale schommelingen in je lichaam en wanneer je normaal gesproken nog nooit of zelden last van acne hebt gehad krijg je ineens te maken met puistjes. En wanneer je zwanger bent wil je natuurlijk liever geen agressieve of schadelijke producten gebruiken die via je huid in je lichaam terecht kunnen komen. Er zijn echter wel een aantal dingen die je kunt doen en laten om zwangerschapsacne te voorkomen en in dit artikel zetten we er een paar op een rij.

Zwangerschapsacne voorkomen? Kies voor de natuurlijke oplossing

Laat de chemische en agressieve producten links liggen en stap over op natuurlijke remedies tegen acne zoals:

Een keer per week een lekker gezichtsmasker tegen zwangerschapsacne van groene klei is een echte aanrader wanneer je last hebt van een uitbraak van puistjes. Ook natuurlijke producten met tea tree olie, kokosolie of almondolie is een uitstekende manier om puistjes te lijf te gaan. Je kunt deze zelfs combineren wanneer pure tea tree olie je te sterk is. Wil je weten weke gezichtsmaskers echt helpen tegen acne dan vindt je die hier!

Houdt wel in je achterhoofd dat je huid of lichaam kan reageren op elke vorm van behandeling tegen acne en wanneer je huid geïrriteerd raakt dan is het aan te raden om even te overleggen met je arts of over te stappen op een andere behandeling van de zwangerschapsacne.

Hydrateren

Je lichaam gehydrateerd houden is helemaal bij zwangere vrouwen een must en een bijkomend voordeel van genoeg water en gezonde sappen is dat je huid er ook nog eens zichtbaar van opknapt. Je moet wel vaker naar het toilet maar dat moest je toch al 🙂 Probeer suikerhoudende dranken zoveel mogelijk links te laten liggen omdat deze een negatief effect kunnen hebben op acne!

Kijk eens naar bepaalde voedingsmiddelen die acne kunnen verergeren!

Het is een algeheel misverstand dat het eten van chocola kan zorgen voor een uitbraak van acne maar geen enkel mens reageert hetzelfde op voeding. Probeer eens te achterhalen van welke voeding jouw zwangerschapsacne erger wordt en probeer hier een patroon in te vinden. In mijn geval was alles met (teveel) suiker een trigger van de acne en door deze links te laten liggen werd het direct een stuk minder. Twijfel je dan kun je natuurlijk met je arts overleggen over wat je het beste kunt doen om zwangerschapsacne te voorkomen. Wil je meer weten over voeding en acne dan kun je hier terecht!

Exfoliëren en Cleansen

Je huid schoon houden en vrij van overtollig huidvet of talg en dode huidcellen is essentieel bij het voorkomen van acne of het erger worden van zwangerschapsacne. Probeer daarom je gezicht elke dag te reinigen met een milde cleanser op natuurlijke basis die past bij jouw huidtype. Daarbij is regelmatig exfoliëren belangrijk om de poriën diep te reinigen en om alle vuil en dode huidcellen te verwijderen. Ook de juiste exfoliant komt niet uit een laboratorium maar is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bestanddelen. Kijk hier voor de beste cleansers en exfoliants tegen zwangerschaps-acne.

 

Milde, matige of ernstige acne

Milde, matige of ernstige acne

Globaal kunnen we acne indelen n milde acne, matige acne of ernstige acne.

Milde Acne

Milde acne wordt meestal gekenmerkt door whiteheads (witte mee-eters) en blackheads (zwarte mee-eters). De witkopjes zijn kleine bultjes op de huid die opgehoopte talg en keratine (dode huidcellen) bevatten. De zwarte mee-eters of blacheads zijn kleine donkere puntjes op de huid die bestaan uit opgehoopte talg, dode huidcellen die zwart kleuren doordat ze oxideren omdat ze open zijn en in contact komen met de buitenlucht. Daarnaast zal er zo af en toe een puistje ontstaan omdat de P. Acnes bacterie zorgt voor een kleine infectie. Lees meer over milde acne!

Matige Acne

Matige acne kenmerkt zich door veel witte en zwarte mee-eters die vaker en heftiger ontsteken waardoor er grotere puistjes en noules ontstaan. Deze vorm van acne heeft in tegenstelling tot milde acne grotere puisten als gevolg die ook pijnlijker zijn dan het gemiddelde jeugdpuistjes. De puisten zien er uit als verhoogde gebieden op de huid die er rood ontstoken uitzien. Lees meer over matige acne!

Erntige Acne

Ernstige acne komt meestal met honderden witte en zwarte mee-eters over grote gebieden van het gezicht, de hals, de nek en de rug. Daarnaast ontstaan er puistjes die doorgroeien tot grote onderhuids gelegen puisten of cysten. Deze puisten of cysten kunnen onderling verbonden zijn door kleine kanaaltjes. Het gevolg van deze grote ontstekingen is het ontstaan van littekens en de puisten zijn in vrijwel alle gevallen pijnlijk. Lees meer over ernstige acne!

Acne behandelen

Het mag duidelijk zijn dat het onder controle krijgen van ernstige acne om een andere aanpak vraagt dan het controleren van milde acne. Wanneer je last hebt van acne en je herkent één van bovenstaane vormen dan kun je verder lezen op onze website welke behandeling bij jouw situatie past. In dit artikel lees je meer over de verschillende vormen van acne of de behandeling van acne.

Beste Make-up tegen acne!

De beste make-up tegen acne!

De 10 beste make-up producten tegen acne

Bestaat er make-up waarmee je er en goed uitziet en die acne tegengaat is een vraag die regelmatig gesteld wordt op de acneacademie.nl. Make-up en acne gaan meestal niet echt samen omdat make-up de nare eigenschap heeft om de poriën af te sluiten wat niet alleen een negatief effect heeft op het ontstaan van acne maar ook de acne waar je al last van hebt heeft de neiging te verergeren door het gebruik van de verkeerde make-up producten tegen acne.

Make-up en Cosmetica die je laat stralen en tevens werkt tegen je acne bestaat uit milde ingrediënten die als niet-comedogeen worden beschouwd. Daarnaast bevatten ze een aantal extra bestanddelen en ingrediënten die effectief zijn tegen acne zoals als beste voorbeeld meteen maar salicylzuur. Ook het gebruik van Jojoba of Aloë Vera in sommige cosmetica producten heeft een helende werking op de acne. De juiste make-up producten bij een huid met acne zijn niet alleen te gebruiken door pubers maar ook wanneer je last hebt van acne op latere leeftijd (volwassenen-acne).

De top 10 met make-up producten tegen acne

 

 

 

Behandelmethoden acne

Behandelmethoden Acne

Welke behandelmethoden zijn er allemaal mogelijk bij een huidtherapeut tegen acne. Elke huidtherapeut o acne-specialist heeft zijn eigen benadering over de beste behandelmethode tegen acne. En dan hebben we het over acne in al zijn vormen. De 1 zal ervoor kiezen om de focus te leggen op de oorzaak van het ontstaan van de acne terwijl de andere huidtherapeut zich richt op het verwijderen van de puistjes en mee eters. Het spreekt natuurlijk voor zich dat de beste behandelmethoden van acne bestaan uit een combinatie van het wegnemen van de acne bevorderende factoren en een uitwendige behandeling die past bij de vorm van acne die jij hebt.

behandelmethoden acne

Behandelmethoden acne, wat is er tegen acne te doen?

De verschillende vormen van acne kunnen goed tot uitstekend worden behandeld. De huidtherapeut kan beoordelen welke vorm van acne jij hebt en weet daar de beste behandeling bij te vinden. Bij de een zal middels een manuele peeling de mee-eters verwijderd worden en de puistjes ingeprikt en uitgedrukt worden terwijl bij de ander een fruitzuurpeeling of een behandeling met de ultrapeel ofwel microdermabrasie uitegevoerd worden. Acnelittekens kunnen met de laser of door middel van een microneedling behandeld en verminderd worden. De behandeling van acne door de huidtherapeut gebeurt soms ook in combinatie met de behandeling door een dermatoloog of huidarts. Ook zal de huidtherapeut je adviseren over de manieren waarop jij thuis acne kunt behandelen.

behandelmethoden acne

Behandelmethoden acne op een rij:

 • Manuele peeling van de huid, je huid wordt diep gereinigd en de mee eters en jeugpuistjes worden verwijderd door de huidtherapeut.
 • Fruitzuurpeeling of AHA peeling met alfa-hydroxyzuren wordt de afschilvering van de huid bevordert en de celvernieuwing van de huid wordt positief gestimuleerd.
 • Microdermabrasie, met microdermabrasie wordn steriele kristallen door middel van vacuümzuikracht over de huid gestraald. Doordat de huid wordt gezandstraald verdwijnt de bovenste huidlaag .
 • Behandeling met Benzoylperoxide, de behandeling van acne met Benzoylperoxide verminderd de aanmaak van talg en over de behandeling van acne met Benzoylperoxide lees je op deze website veel meer.
 • Laserbehandeling tegen littekens, wanneer je last hebt van littekens als gevolg van bijvoorbeeld acne dan kan dit behandeld worden met lasertherapie. De laser brengt het genezingsproces van je huid op gang waardoor de behandelde littekens voorzien worden van nieuw collageen.
 • Microneedling tegen littekens, met deze behandeling krijgt de huid een stimulans om nieuwe huidcellen aan te gaan maken.

Lees in de onderstaande artikelen meer over behandelmethoden van acne:

De beste producten tegen acne

Mineralen tegen acne

Salicylzuur tegen acne

Benzoylperoxide acne

 

Make-Up en Acne tutorial!

Make Up en Acne Tutorial op Youtube

Onvoorstelbaar hoe deze make-up pecialist in korte tijd een ware transformatie realiseert bij een vrouw die last heeft van ernstige acne en littekens van acne. Kijk naar de manier om Make Up tegen acne in te zetten!

Wat deze mevrouw Avetisyan met make up kan is bijna onvoorstelbaar!

Kun je littekens krijgen van acne?

Kun je littekens krijgen van acne?

Een vraag die we veel krijgen op acneacademie.nl gaat over het krijgen van littekens na acne of puistjes. In dit artikel gaan we iets dieper in op de littekens die kunnen achterblijven wanneer de puist of het puistje al verdwenen is. Nadat je last van acne hebt gehad is het niet ongebruikelijk dat er een zichtbaar gevolg in de vorm van een litteken of rode verkleuring achterblijft op jouw huid.

Kun je littekens krijgen van acne?

Littekens na acne

Wanneer je last hebt van een paar kleine jeugdpuistjes dan zal de kans op littekens minimaal zijn maar wanneer je getroffen bnt door en wat ernstigere vorm van acne zoals cystische acne of acne conglobata dan is de kans op ontsierende en duidelijk aanwezige littekens groot. Dit is bij mij vooral het geval op mijn gezicht, op mijn nek en op mijn rug.

Normaal gesproken zal je huid na het genezen van een puistje enige tijd nodig hebben om te kunnen herstellen. Dit kun je zien doordat er een rode of donkere verkleuring achterblijft op de plek waar het puistje heeft gezeten. Wanneer er littekens achterblijven heb je te maken gehad met een stevige ontsteking. Deze littekens hebben een andere bindweefselstuctuur dan de normale huid en dit uit zich doordat de huid er anders uitziet en omdat de huid anders aanvoelt. Je kunt de acnelittekens vergelijken met diepe putjes en kraters in de huid.

Kun je littekens krijgen van acne?

Acne littekens behandelen

De laatste jaren is er veel mogelijk bij het behandelen van littekens na acne en ook komen acnelittekens minder voor omdat er tijdig wordt ingegrepen door bijvoorbeeld jezef, de specialist of de dermatoloog. Wat betreft het behandelen of verwijderen van acnelittekens zijn er veel keuzes die je kunt maken en deze variëren van zelfzorg middels bijvoorbeeld alhydran littekencremé of Bio Oil tot chemische peelings of mincordermabrasie en lasertherapie bij de dermatoloog of de acne specialist. Je kunt littekens zelf verzorgen door gebruik te maken van de beste producten voor littekens maar voor een optimaal resultaat is een behandeling van de specialist nodig.

Wat zijn de beste producten om littekens na acne te behandelen? Lees ons artikel over de beste producten tegen acne!